Csúcstechnológiával veszi fel a harcot a bűnözőkkel szemben a csepeli önkormányzat

Kategória: Fejlesztések 2023. február 07. kedd, 08:18

DSC03268A kerület közbiztonságnak növeléséhez nagymértékben hozzájárul az a vadonatúj és a legkorszerűbb kamerákból álló térfigyelő kamerarendszer, amelyet február 6-án állított hadrendbe a csepeli önkormányzat. Az átadón jelen voltak Borbély Lénárd, Csepel polgármestere, dr. Terdik Tamás, a Budapesti Rendőr-főkapitányság főkapitánya, Szilágyi Sándor csepeli rendőrkapitánya, valamint a kerületi közterület-felügyelet szakemberei.


62 új térfigyelő kamerával, 10 új vadkamerával, teljes rendszám regisztrációval és kontrollal növeli tovább a kerületi önkormányzat Csepel közbiztonságát. Ezen felül a kamerák számát még idén 7 új csillagtelepi helyszínnel tervezik bővíteni. Megújult a csepeli közterület-felügyelet ügyeleti és térfigyelő központja is, ahol a nap 24 órájában látják el a diszpécserek a szolgálatot. A csepeli rendőrkapitánysággal pedig továbbra is szorosan együttműködnek.


„A korszerű berendezéseket az önkormányzat vásárolta és a rendőrség, valamint a közterület-felügyelet használja majd a telephelyén” - mondta el az átadón Borbély Lénárd.  Hozzátette: a csepeli önkormányzatnak bruttó 176 393 108 forintba került a teljes rendszer kiépítése.


A diszpécserek a legmodernebb eszközökkel dolgoznak. A kamerák éjjellátók, forgathatók és mindent látnak: képesek akár 250 méterre is fókuszálni. A kamerák telepítésének helyszínei a kerületi rendőrség szakmai javaslatai alapján lettek kiválasztva, a vadonatúj berendezésekkel pedig a remények szerint még több rendbontót tudnak fülön csípni. De ezt szolgálják a kerület új mobilkamerái is, amelyeket nemrég vásárolt az önkormányzat. Az illegális hulladékok elleni harcban jó szolgálatot tehetnek ezek a mobil berendezések, amelyeket bárhova fel- és leszerelhetnek Csepelen.


Dr. Terdik Tamás r. vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya elmondta, Csepel új és kiválóan működő kamerarendszere a rendőrhatóság számára a bűnmegelőzés, a balesetmegelőzés, valamint a felderítés területén nyújt óriási segítséget. A korszerű berendezések a modern kor követelményeinek teljes mértékben megfelelnek, a kameráknak pedig nagyon jó ránagyítási képességeik vannak. „Köszönjük a csepeli önkormányzatnak, hogy ilyen szoros együttműködést sikerült kialakítani a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal, valamint a kerületi kapitánysággal is. Biztos vagyok benne, hogy az új kamerarendszerrel magasabb számban tudunk majd eredményeket elérni a jogellenes cselekmények elleni harcban. Ugyanakkor az új kamerák legnagyobb haszonélvezői a csepeli polgárok lehetnek, akik így nagyobb biztonságban érezhetik magukat, hiszen már önmagában az új kamerák kihelyezése is bűnmegelőző hatással bír.”