Vigyázzunk egymásra, hogy minden rendben legyen!

Kategória: Információk a koronavírusról 2020. március 30. hétfő, 11:49

blTisztelt Csepeliek!

Az elmúlt hónapokban Önökhöz hasonlóan növekvő aggodalommal figyeltem a koronavírus terjedésének híreit. Magyarország a védekezésben eddig jól teljesített. Ám ahogy a szakemberek jósolták, ezt a járványt nem lehet elkerülni. Már nálunk is meghaltak az első betegek, és megkezdődtek a csoportos megbetegedések. Mire a Csepeli Hírmondó eljut Önökhöz, talán a tömeges megbetegedések szakaszában lesz az ország. Még az újság terjesztésében is várhatók komoly fennakadások.

Mindez azt mutatja, hogy az elmúlt hatvan év legnehezebb és legbizonytalanabb időszaka előtt állunk. Látjuk, hogy sokan félvállról veszik a fenyegetést és az intelmeket. Kérem, értsék meg, hogy most szó szerint embertársaink életéről van szó! Féltjük az idősebbeket és segítjük őket. De nekik is meg kell tenniük mindent a betegség elkerülése érdekében. Kérem, hogy türelemmel forduljanak feléjük, és segítsenek nekik mindenben, amiben lehetséges! Most az egyéneken ugyanannyi múlik, mint a közösségen. Az olaszok példája azt mutatja, hogy elég egyetlen fegyelmezetlenség a járvány eldurvulásához.

Mi Önök mellett állunk. Munkatársaink megfeszített erővel dolgoznak. Mindent megtesznek, amit a megelőzés és az idősek védelmében meg lehet tenni. Arra kérem Önöket is, hogy segítsék az egészségügyben és a szociális ellátásban dolgozók munkáját. Ők fogják a hátukon vinni a legveszélyesebb és legnehezebb feladatokat. Éjjel-nappal dolgoznak a következő hetekben és hónapokban. Erejük végén járva biztosan nem lesz annyi türelmük, mint más, normális időkben. Ráadásul kénytelenek vagyunk nélkülözni az idősebbeket, hogy védjük az életüket, a fiatalok közül pedig azokat, akik a gyermekeikkel otthon maradtak. Így kevesebben végzik el a több, nehezebb és veszélyesebb munkát.

Várjuk az önkéntesek jelentkezését is. Az ő munkájukat akkor fogjuk kérni, ha erőforrásaink kimerülnek. Abban pedig mindenkinek személyesen kérem a segítségét, hogy a közterületek rendjét, a kormány által kért egészségügyi vagy karantén-intézkedéseket betartsák és segítsenek ott és úgy, ahogy tudnak.

Vigyázzunk egymásra, hogy minden rendben legyen!

Budapest, 2020. március 20.

 

Borbély Lénárd

Csepel polgármestere

bl alairas