Polgármesteri kérés a csepeli szállásadók felé

Kategória: Információk a koronavírusról 2020. április 01. szerda, 16:06

korcimerBorbély Lénárd csepeli polgármester levélben fordult a kerületi szállásadókhoz, arra kérve őket, nyújtsanak segítséget a bajbajutott családoknak, személyeknek azzal, hogy a veszélyhelyzet alatt senkinek ne szüntessék meg a lakás- vagy szobabérleti szerződését – derült ki a szerkesztőségünkhöz eljutott levélből. Alább közöljük a teljes írást.

"Tisztelt Szállásadók, Használatba adók!

A koronavírus a súlyos gazdasági hatások mellett az egyszerű hétköznapokat is újraírja, a járvány különleges időszakot hozott, amelyben a társadalmi szolidaritás és az összefogás fontosabbak lettek, mint valaha.

Éppen ezért arra kérem valamennyi Csepel területén működő szállásadó tevékenységet folytató, továbbá lakásokat használatba adó gazdasági társaságot, hogy nyújtsanak segítséget a bajbajutott családoknak, személyeknek azáltal, hogy egyrészt a veszélyhelyzet időtartama alatt senki irányába ne szüntessék meg fennálló lakás- vagy szobabérleti, használati szerződésüket, másrészt ne emeljék meg a bérleti díjakat oly módon, hogy annak megfizetése a Bérlő vagy Használó megélhetését veszélyeztetni, megelőzve ezáltal azt az állapotot, hogy bárki az „utcára kerüljön”.

Magyarország Kormánya és az Önkormányzat is megtette a szükséges lépéseket, most Önökön a sor, hogy társadalmi szolidaritást és méltányosságot gyakoroljanak embertársaik irányába.

A Kormány felfüggesztette a végrehajtásokat és kilakoltatásokat a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet idejére.

Önkormányzatunk szintén nem foganatosít kilakoltatási tárgyú végrehajtási cselekményeket lakóingatlanok tekintetében, továbbá nem kerül a bérleti díj megemelésre a szociális és szolgálati lakóingatlanok tekintetében.

Az előttünk álló időszak nehéz lesz, mindenkitől erőfeszítéseket követel, mindenkinek felelőssége van, mindenkinek hozzá kell, hozzá kellene tennie a magáét, ezt kérem most Önöktől is.

                                                          

Szolidaritásukban bízva, üdvözlettel:

 

Borbély Lénárd"

Utoljára frissítve: 2020. április 01. szerda, 16:09