Segítség a fogyatékkal élőknek

Kategória: Információk a koronavírusról 2020. április 28. kedd, 11:05

korcimerAz idősek mellett a fogyatékos személyek szintén az új koronavírus általi veszélyeztett körbe tartoznak, így esetükben is kiemelten fontos a fertőzést jelentő személyes kapcsolatok minimálisra szorítása, az izoláció biztosítása, valamint a higiénés szabályok betartása.

A veszélyhelyzet ideje alatt az Önkormányzat fokozottan figyelemmel kíséri és szükség szerint segíti a kerületben élő fogyatékos embereket. Ennek érdekében közreműködik a fogyatékosságügyi érdekvédelmi szervezetek által működtetett honlapokon elérhető, akadálymentesített információk érintettekhez történő eljuttatásában, a kommunikáció segítésében.

Az Önkormányzati Hírlevélben így folyamatos tájékoztatást nyújtunk a fogyatékos emberek számára a koronavírussal kapcsolatos tudnivalókról, szükséges intézkedésekről, illetve a friss hírekről.

 

A legaktuálisabb információk a koronavírusról a siket és nagyothalló személyeknek a https://sinosz.hu/koronavirus-infok/ oldalon találhatók.

 

Fontos tudnivalók a járvány idejére értelmi fogyatékos és speciális kommunikációs szükségletű személyeknek: http://efoesz.hu/wp-content/uploads/2020/03/koronav%C3%ADrus_03_12.pdf

 

Ugyancsak fontos tudnivalók a járvány idejére az autista gyermekeknek és szüleiknek a http://aosz.hu/koronavirus-tajekoztatok/ oldalon vannak.

 

Ezen kívül:

 

Online megoldások SNI specifikus javaslatokkal: https://dpmk.hu/2020/04/17/online-megoldasok-sni-specifikus-javaslatokkal/?fbclid=IwAR3Fw29D8GOKkzljiVlRio49TvA2drrCxR38aoOPgjSzxJDTMrRaVOS0Nv4

 

A koronavírus járvány idején is nyitva tartó gyógyászati segédeszköz szolgáltatók: https://ugyeletesgyse.hu/

 

Könnyen érthető cikk a koronavírusról: http://efoesz.hu/aktualis-esemenyek/konnyen-ertheto-cikk-a-koronavirusrol-24-2020-aprilis-23/

 

 A társas érintkezések számának csökkentése érdekében vállalt otthon tartózkodás vagy esetlegesen a család támogató szerepének kiesése miatt segítségre szoruló fogyatékos személyeknek az önkormányzat segítséget nyújt az alábbi elérhetőségeken:

 

Humán Szolgáltatások Igazgatósága

 

telefonszám: 06-1-425 2408 vagy 06/70 458 61 02

 

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 Kérjük a lakosságot, amennyiben környezetében olyan fogyatékos személy él, aki a veszélyhelyzetből adódóan segítségre szorul, jelezze azt az fenti elérhetőségeken, illetve tájékoztassa az érintett személyt a segítség igénylésének módjáról.

Utoljára frissítve: 2020. április 28. kedd, 11:12

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail