Nyomtatás

Sportolók az oltásról

Kategória: Információk a koronavírusról 2021. március 25. csütörtök, 11:16

sportolokKaffka Eszter, a Csepel DSE felnőtt kézilabda- csapatának a kapusa azt mondta, hogy az egyesület nagyon vigyáz a sportolók egészségére, jól működnek a megelőzést szolgáló intézkedések, naponta fertőtlenítik a csarnokot.

A mérkőzéseiket zárt kapuk mögött rendezik. A kézilabdázók nincsenek beoltva, de nem lenne ellenükre, ha beoltanák őket. Ha a kormány úgy döntene és a kézilabda- szövetség elrendelné, hogy csak beoltott sportolók versenyezhetnek, mindenképpen alávetnék magukat a rendelkezésnek. Jelenleg erre a bejelentésre várnak. Kaffka Eszter elmondta, hogy neki a Magyarországon használt egyetlen vakcinával szemben sincs semmiféle fenntartása.

Sastin Marianna, a Csepelen élő világbajnok birkózó érdeklődésünkre közölte, hogy március elején kapta meg a második adag Pfizer oltóanyagot a Sportkórházban. Komolyabb mellékhatást nem tapasztalt, egy napig enyhe ízületi fájdalmat érzett, de az is gyorsan elmúlt. Az oltást a Magyar Olimpiai Bizottság szervezte meg azoknak a sportolóknak, akik már részvételi jogot szereztek a nyári tokiói olimpiára. Az oltás ugyanakkor természetesen önkéntes volt. Sastin Marianna már kvalifikálta magát az olimpiára, a felkészülése jó ütemben halad. Áprilisban Európa-bajnokságon vesz részt. Örül neki, hogy megkapta az oltást, mert védettséget, biztonságot ad számára, ha pedig mégis megbetegedne, nem lenne súlyos a lefolyása. A külföldre utazás feltétele is, hogy beoltott legyen. Úgy vélte: az volna jó, ha minél hamarabb, minél több ember megkapná az oltást, hogy túl legyünk a járványon.