Szigetelik a panelépületeket

csütörtök, 19 szeptember 2019 10:11

 

naputcaA Nap utca 6-8 szám alatti ingatlan külső szigetelésével, a csillagtelepi városrehabilitáció részeként elindultak a panelfelújítások Csillagtelepen. A program 11 épület megújítását tartalmazza. A munkálatok kezdeti fázisán Borbély Lénárd polgármester és Makray Barbara, a körzet Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselője is jelen volt.

 

Lezárult a 3. Csepeli Konzultáció

szerda, 18 szeptember 2019 11:28

 

konzultacio

Ahogy előző számunkban megírtuk, augusztus 31-én lezárult a kerületi városvezetés által indított 3. Csepeli Konzultáció: közel hatezer kérdőívet töltöttek ki a válaszadók. Ezeket postai úton, gyűjtőpontokon kihelyezett urnába dobva, önkormányzati képviselőn keresztül és online kitöltve is vissza lehetett juttatni az önkormányzathoz.

 

Pattanj Csepel!

szerda, 18 szeptember 2019 11:14

 

pattanj csepel

A Sportolj és segíts! elnevezésű jótékonysági programsorozat negyedik eseményét tartották a szurkolói arénában szeptember 12-én este. A Budapest Európa Sportfővárosa 2019 rendezvénysorozat keretében megvalósuló, közel két hónapig tartó, hatállomásos sportnapokat a Fitt Jövő Alapítvány szervezi.

 

Szabó Magda arcai

szerda, 18 szeptember 2019 10:55

 

szabo magda

Szabó Magda arcai címmel kiállítás nyílt a Szabó Magda Közösségi Tér Galériájában. A kiállítás gerincét a Petőfi Irodalmi Múzeumban néhány éve bemutatott Szabó Magda-kiállítás fényképanyaga adja, melyet Tasi Géza, a jogutód bocsátott a közösségi tér rendelkezésére.

 

Az első magyar népautó ötlete

szerda, 18 szeptember 2019 10:40

 

WM auto

A Weiss Manfréd Művek az 1920-as évek második felében fogott bele az autógyártásba.

Kis darabszámban készültek a személy- és teherautók, melyek fejlesztése mindenekelőtt a gyárban dolgozó Korbuly Károly és öccse, Korbuly János zseniális gépészmérnökökhöz kötődik. (László – Korbuly Károly fia – a csepeli repülőgépgyártás meghatározó egyénisége volt.) A ’30-as évektől a vállalat autógyártó kapacitásait mindinkább a katonai járművek előállítása kötötte le.

 

Kampány-közjáték a piacnál

szerda, 18 szeptember 2019 10:22

 

kampany

Videóra akarta venni szeptember 7-én Takács Krisztián, ahogy Erdősi Éva kezet fog Borbély Lénárd polgármesterrel, ám a történetnek rossz vége lett. Eszükbe sem jutott a másik féllel egyeztetni, miközben a fideszes standnál személyes adatokat tartalmazó támogató aláíróívek voltak. Olyanok, amiket egyáltalán nem szabad jogosulatlan félnek lefotózni, videózni.

 

 

wolf jozsef

Wolf József, a Magyar Munkáspárt polgármesterjelöltje az október 13-ai önkormányzati választáson a második helyen fog szerepelni a szavazólapon a Helyi Választási Bizottság nem jogerős döntése nyomán. Thürmer Gyulát, a Magyar Munkáspárt főpolgármester- jelöltjét ugyanakkor nem vette nyilvántartásba a Fővárosi Választási Bizottság, mivel a 747 ajánlóívének ellenőrzése során a szükséges ötezer helyett csak 4491 érvényes ajánlást rögzített.

 

Erdősi Éva a nyolcadik legfontosabb

szerda, 18 szeptember 2019 09:27

 

erdosi

Mindig a kompenzációs lista árulja el, hogy egy csapatban ki a legfontosabb. Többnyire a polgármester- jelölt vezeti a listát. Kivétel akkor van, ha csak helyettesít valakit. Aki árnyékban akar maradni. Mint kiderült, Csepelen Erdősi Éva polgármesterjelölt csak a nyolcadik helyen van az ellenzéki listán. Személyét a valóságban Szenteczky János helyettesíti. Neki és Bangóné Borbély Ildikónak fogadott hűséget nyilvánosan jelöltté választásakor. Bár ez még nem gátolná az ellenzéket abban, hogy önkormányzati programot írjanak, de úgy tűnik, erre nem jut idő. Ha a jelölteken másfél évet vitáztak, valódi programra már kevés az esély. Az ellenzéki pártok sokáig titkolták, hogy győzelmük esetén kik vezetnék Csepelt.

 

Civil szemmel az ajánlásgyűjtésről

szerda, 18 szeptember 2019 09:03

 

pakozdi

Az új jelölt első megmérettetése a támogatóialáírások összegyűjtése, amennyiben saját maga végzi és nem címlistákkal felszerelve, aktivistacsoportok által. Komoly tapasztalatszerzésre ad alkalmat ez a néhány nap, amíg a jövendőbeli szavazókkal találkozik a jelölt. Meglepő módon a civil szervezetünk létrejöttét és indulását a választáson az idősebb, hatvan feletti és a legfiatalabb, huszonéves generáció fogadta a legnyitottabban.

 

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail