Galambok, sünök, kisállatok

2017. október 18., szerda 10:38

TBE 8091Több százan voltak kíváncsiak a Királyerdei Művelődési Házban megrendezett díszgalamb- és kisállat-bemutatóra október 14-én. A kitelepülő állatbarátok között volt, aki sünökkel érkezett, volt, aki rágcsálókkal, köztük a program legkisebb résztvevőjével, az alig néhány centiméteres afrikai törpe egérrel. A bemutatott legnagyobb emlős a Kanga Alapítvány Füge névre hallgató Minnesotai törpedisznója volt.

csuseEgyesületünk ismét egy egykori magyar labdarúgó válogatott szakemberrel erősödött! Így már 3 kollegánk segíti az egyesület munkáját, akik egykor hazánkat képviselték címeres mezben.

Az egykori válogatott védő, újpesti ikon, Kardos József edzőként erősíti szakmai stábunkat a jövőben. 

DisfattaAz ország nyilvánossága előtt október 20-án, pénteken mutatják be a HírTV Vetítő című műsorában a Málenkij robot Csepelen című dokumentumfilmet, amely arról a háromszáz csepeli férfiről szól, akiket a második világháború után hurcoltak el kényszermunkára a Szovjetunióba. A filmet először a Csepeli Nyugdíjas Közösségi Házban vetítették le február 27-én. A filmbemutatón még részt vett az augusztusban elhunyt Strein Oszkár egykori kényszermunkás, Csepel díszpolgára. Főként az ő elbeszélése alapján tárul fel Csepel legnagyobb emberi tragédiája. A 45 perces alkotást Csarnai Attila rendezte.

Játszóház a Szent Imre téren 10.21

2017. október 17., kedd 14:23

jatszohaz 600x365Folytatódnak ingyenes szombati foglalkozásaink! A csepeli Játszóházban zajló ingyenes foglalkozásokra várjuk az érdeklődő gyermekeket és szüleiket. A foglalkozások 2017. december végéig tartanak.

Helyszín: Budapest, XXI. kerület, II. Rákóczi Ferenc út 88-92. szám alatti Játszóház, földszinti helyiségek (a volt II. Rákóczi Ferenc Iskola, bejárat a Szent Imre tér felől).

Élesedő pozícióharc a csepeli baloldalon

2017. október 16., hétfő 15:00

SzaboszabCsak abban az esetben támogatja a csepeli MSZP dr. Szabó Szabolcs országgyűlési jelöltségét, ha az Együtt politikusa más döntésekben szabad kezet ad az MSZP-nek. Erről a szocialisták csepeli szervezete adott ki közleményt szeptember 28-án. A szocialisták egyben kifogásolták, hogy dr. Szabó hónapok óta kerüli az MSZP vezetőit, nem hajlandó velük leülni tárgyalni.

Flanders Cup 2017

2017. október 16., hétfő 10:22

Flanders 1Az egész kick-box világ VB lázban ég, hiszen már csak pár hét van hátra a WAKO történetének legnagyobb Világbajnokságáig. November 4-12 között Budapest rendezi azt a Világbajnokságot, ahol elsőként lesz jelen az összes szabályrendszer versenyzője.

Eötvös mulatságok

2017. október 15., vasárnap 14:08

GMA 3179Felhőtlen szórakozással, sok tánccal, hajnalig tartó mulatsággal töltötték a péntek estét a diákok, tanárok, szülők és a meghívott vendégek az idén 75 éves Eötvös József Általános Iskolában. A rendezvényen részt vett a Dél-Pesti Tankerületi Központ képviseletében Tóth János tankerületi igazgató.

TBE 7994Szép és tiszta környezetben fogadhatják az időseket a Humán Szolgáltatások Igazgatósága Vereckei Utcai Gondozási Részlegének munkatársai, miután a klub- és pihenőszobáját fiatalok festették ki október 14-én. A Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium kilenc diákja kísérőtanárukkal a 72 óra kompromisszum nélkül önkéntes ifjúsági akció keretében végezték a közösségi szolgálatot. A mázoláshoz karitatív jelleggel egy ifjú pár, Kata és Áron is bekapcsolódott.

Mondókázzunk, játszunk, énekeljünk együtt!

2017. október 14., szombat 19:22

GMA 3069A közös mondókázás, éneklés és a játék öröméről szólt anyáknak-babáknak a Csepeli Babaklub ősszel folytatódó első foglalkozása. Október 13-án a Rákóczi Kert Civil és Közösségi Házban két órán keresztül lehettek együtt a picik a közel egykorúakkal. A legfiatalabb résztvevő most a nyolc hónapos Milán volt.

letoltes 1A Központi Statisztikai Hivatal Budapesten 2017.október 2-a és december 15-e között hajtja végre második alkalommal a háztartások életkörülményeinek feltárására irányuló „Miből élünk?” című adatfelvételét. Az adatfelvételben az Európai Unió 20 tagországa vesz részt, ami lehetővé teszi az eredmények nemzetközi összehasonlítását. Az európai felméréssel kapcsolatos részletes információk az Európai Központi Bank www.ecb.europa.eu/home/html/resarcher hfen.en.html internetes oldalon találhatók. A 2014-ben végrehajtott felmérés adatai a KSH honlapján tekinthetők meg.

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail