VTF 7076A Csikó sétány 9. szám alatti háziorvosi és pszichiátriai szakrendelő, valamint a Táncsics Mihály utcai háziorvosi rendelő még 2017-ben nyert támogatást az Európai Unió Környezeti és Energiahatékonysági Programjából energiahatékonysági felújításra. Az épületek külső felújítása után az önkormányzat saját forrásból a rendelők belső tereit is megújította.

 

Tisztább lesz a Kis-Duna vize

péntek, 19 július 2019 14:05

kis dunaElődeink az elmúlt száz évben úgy építették meg a főváros csatornahálózatát, hogy az esővíz a szennyvízzel egy rendszerbe került, és jutott el a tisztítótelepekre. A soroksári, dél-pesti szennyvíztisztító telep az előírt határérték alatti, jó minőségű vizet bocsát a Kis-Dunába. Ennek minőségét a Fővárosi Csatornázási Művek rendszeresen ellenőrzi. Ez így jó is lenne, ha nem változna az időjárás.

Útépítési program a fővárosban

péntek, 19 július 2019 13:59

utepitesA tervek szerint négy éven belül az összes budapesti belterületi földutat leaszfaltozzák - mondta Tarlós István főpolgármester a budapesti útépítési program keretében elkészült első 18. kerületi út átadásán.

rotaA rotavírus ellen

A csepeli önkormányzat márciusi testületi ülésén több védőoltás támogatásáról döntött. Többek között térítésmentesen biztosítja a 2019. április elseje után született csepeli kisgyermekek rotavírus elleni vakcináját, valamint a 70 év felettiek pneumococcus baktérium elleni védőoltását. A gyermekorvosi rendelőkben a napokban adták be az első rotavírus elleni vakcinákat.

kalozhajoA játszótéren töltött idő, az ott szerzett élmények meghatározóak a gyerekek számára. Egy jól felszerelt játszótér segíti a mozgásfejlődésüket, javítja egyensúlyérzéküket, koordinációjukat, fejleszti a kreativitásukat. A nyári szünetben a gyerekek szeretnek új és izgalmas helyeket felfedezni és birtokba venni. Most induló sorozatunkban néhány népszerű és kevésbé ismert csepeli játszóteret is bemutatunk. Elsőként a Kalózhajós játszótérre látogattunk.

m0Megnyitják az M0 autóút szigetszentmiklósi csomópontjának lehajtóját 2019. július 21-én, és ezzel egyidőben megkezdődik halásztelki csomópont felújítása is. A munkálatok ideje alatt, tervezetten 2019. őszig megszűnik a lehajtási lehetőség a csomópontban, így Halásztelek a szigetszentmiklósi csomóponton keresztül közelíthető meg - áll a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közleményében.

Parkoló épül a Rákóczi Kertnél

péntek, 19 július 2019 08:37

GMA 5748Egyetlen fa kivágása nélkül, több mint 50 parkolóhely épül a Rákóczi Kertnél a csepeli önkormányzat beruházásában. Az alapzatot térkő burkolattal látják el és új járdát is készítenek.

 

Eldőlt: nem lesz Csepelen előválasztás

csütörtök, 18 július 2019 13:58

elovalasztasVéglegesen visszalépett a polgármester- jelöltségtől Takács Mónika, a csepeli MSZP június 25-én leváltott politikusa. Így leegyszerűsödött az őszi csepeli választás tétje. Vagy a 2010 előtti lakásmutyis botrányokba, hűtlen kezelési perekbe és tízmilliárdos vagyonvesztésbe torkollt politika tér vissza, vagy folytatódnak az elmúlt kilenc év gyorsuló ütemű fejlesztései.

Továbbra is hajrá Csepel!

csütörtök, 18 július 2019 13:53

fb link hirfolyam2014-ben a csepeliek akaratából polgármesternek választottak meg, emellett a képviselő-testület többségét is megkaptam, így minden adott volt az elmúlt 5 évben a sikeres munkához. Azt ígértem, hogy minden csepeli polgármestere leszek és legjobb tudásom szerint fogok dolgozni. Az évek alatt sokszor elgondolkoztam azon, hogy mit is tettünk a kerületünk érdekében és vajon ez elegendő-e. Ilyenkor érdemes leülni és számot vetni, hogy mi is történt az elmúlt években. Én ezt megtettem, a teljesség igénye nélkül. Vegyük sorra talán a legfontosabbakat.

Hamarosan elkészül a rendelők felújítása

csütörtök, 18 július 2019 13:35

rendelo

A Táncsics Mihály utcai és a Csikó sétányon levő rendelők felújítása hamarosan a végére ér. Mindkét helyszínen megtörtént – többek között - a burkolatok, a nyílászárók, a vizesblokkok, gépészeti berendezések cseréje, a légkondicionálás, a festések, a különböző belsőépítészit munkák. Megújultak a küldő burkolatok, lépcsők, a rámpák is. Képeink a két helyszínen készültek.

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail