012123Magyarország sorsát – csakúgy, mint Európa sorsát – igenis migráció és a demográfiai helyzet alakulása fogja eldönteni. Egyebek között ez is elhangzott a Fidesz-KDNP velencei kihelyezett frakcióülésén. 

DSC 0500 resizeA csepeli önkormányzat a „sétányok” lakókörnyezetében élők védelmében megpróbál megegyezni az egykori Görgey Artúr Iskola épületének eladásáról – erről döntött heves vitát követően szeptember 22-én, délelőtt a kerület képviselőtestülete. Az ingatlan visszavásárlásáról szóló előterjesztést leginkább azok a balliberális pártok vitatták, akik korábban az eladásáról döntöttek. Végül azonban  sikerült ellenszavazat nélkül megszavazni a javaslatot.

GMA 8617A Dél-Pesti Tankerületi Központ diákjai rendhagyó irodalomóra keretében emlékeztek a Magyar Dráma Napjára a Királyerdei Művelődési Házban szeptember 21-én. A 11 és 13 órakor kezdődő előadásokon Madách Imre Az ember tragédiája című színjátékának részleteit mutatták be. A Csepeli Városkép jóvoltából és az önkormányzat támogatásával a színházi előadásokat mintegy négyszáz csepeli és soroksári diák tekintette meg.

Baleset-megelőzés a Karácsony iskolában

2017. szeptember 22., péntek 11:33

GMA 8464Pályaorientációs nap keretében a balesetek megelőzéséről tanultak játékos feladatokon keresztül a Karácsony Sándor Általános Iskola alsó tagozatos tanulói. Szeptember 21-én a csepeli rendőrség munkatársai látogattak az iskolába és szemléltették a fontos tudnivalókat.

SztImre pavilonok latvanyTisztelt Csepeliek!

Ahogy megígértük Önöknek, folytatjuk a kerület megújítását. Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzatának, valamint Budapest Főváros Önkormányzatának jóvoltából hamarosan elkészül a Szent Imre téri paviloncsoport. Az egykori pavilonok helyén végre új, korszerű, a mai lakossági elvárásoknak megfelelő, Csepel belvárosához méltó kereskedelmi-, vendéglátási és egyéb szolgáltatási funkciók befogadására alkalmas létesítmények kerülnek kialakításra.

Első napok az óvodában

2017. szeptember 21., csütörtök 10:49

GMA 8080Szeptember eleje az iskola- és óvodakezdés időszaka. Az óvodai beszoktatás általában két hétig tart, ennyi idő bőven elegendő arra, hogy nyugodt szívvel engedjük el a kicsit. A szakemberek szerint könnyebb helyzetben vannak azok a családok, ahol bölcsődébe járt a gyerek, illetve azok a szülők is rutinosabban kezelik a leválást, ahol nem az első gyerek kerül óvodába.  

A Csepeli Csodakút Egyesített Óvodában idén ősszel ötven gyermek lett óvodás. Ők két homogén csoportba kerültek, így csak rájuk figyelnek a dadusok és az óvónénik. A Pillangó csoportban két anyukával találkoztunk és megkérdeztük, hogyan élték meg a beszoktatást.

TBE 5311A Nyárfás és a Borókás utcák közlekedési rendjének felülvizsgálatáról rendeztek lakossági fórumot a Mátyás király Általános Iskolában szeptember 20-án. Az ügy előzménye, hogy tavasszal a Nyárfás utca lakói aláírásokat gyűjtöttek annak érdekében, hogy csökkentsék az áthaladó forgalmat és biztonságosabbá tegyék a kereszteződések közlekedését. Szuhai Erika, a körzet egyéni képviselője utánajárt a dolognak, és a lakossági fórumon megoldási javaslatokkal állt elő. Az érintettek további ötleteket, kéréseket vetettek fel. 

IMG 20170918 145056Borbély Lénárd polgármester rendkívüli képviselő-testületi ülés összehívását kezdeményezte, miután a Pércsi 37 Ingatlanforgalmazó Kft. nevű cég vette meg az egykori Görgey Artúr Általános Iskola épületét. A csepeli önkormányzat is pályázott az ingatlanra, de a cég többet ígért. A befektetők szociális célú intézmény kialakítását szeretnék itt elérni. Az önkormányzat szerint azonban most is túlzsúfolt a környék, ezért a kerület vezetése legfeljebb családi parkot tart itt elfogadhatónak.

nsz 19 2Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a Fidesz alelnöke az Echo televízió Napi Aktuális című műsorának a vendége volt.

nsz 19Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a Fidesz alelnöke az őszi ülésszak nyitó ülésén interpellációt nyújtott be Fazekas Sándor földművelésügyi miniszterhez „Továbbra is másodrendűnek tartanak-e minket a multinacionális cégek?” címmel.

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail