Környezeti vetélkedő a Festő óvodában

2018. április 26., csütörtök 15:17

GMA 1789„Haladj bátran egyre mélyebben a fák közé. A virágokat is láthatod majd, és minden virág kelyhéből egy tündérke les reád. Figyelik, hogy rontó-ember vagy- e? Azoktól félnek. De te látó ember leszel, és a tündérek ezt hamar felismerik.” (Wass Albert Tavak és erdők könyve)

Akár a mottója is lehetne a játékos környezeti vetélkedőnek, melyet immár hagyományosan a Tavaszi Környezet és Természetvédő hét keretében rendeztek meg a Festő tagóvodában.

GMA 1949A család fogalmát választotta tematikájának a Nagy Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola a tizenhetedik alkalommal meghirdetett „Csepel-sziget Ifjú Tehetségei” Regionális Képző- és Iparművészeti Pályázatán. A nyertes alkotásokból április 25-én nyílt kiállításon ünnepélyes keretek között a legjobbakat díjazták.

GMA 1586A Csepeli Művészeti Szemlén sikeresen szerepelt legtehetségesebb tanulók vették át megérdemelt jutalmukat a Fasang Árpád Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában április 24-én. A hangszeres zenében, vers- és prózamondásban, mozgásművészetben, képzőművészetben, szóló- és csoportos éneklésben, valamint báb- és színjátszásban nyújtott legszínvonalasabb teljesítményükért könyvjutalmat és pólót is kaptak. Az átadáson a vendégek között köszöntötték Borbély Lénárd polgármestert, Morovik Attila alpolgármestert, Tóth János tankerületi igazgatót és Tóth Endrét, a Dél-Pesti Tankerületi Központ igazgatóhelyettesét.

korcimerBudapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata képviselő-testülete 2018. április 26-án (csütörtök) 17.00 órai kezdettel testületi ülést tart, melynek helyszíne a Polgármesteri Hivatal Nagytanácsterme (1211 Budapest, Szent Imre tér 10. földszint).

A részletes napirend-tervezetek ide kattintva érhetők el.

Legszebb konyhakertek program

2018. április 24., kedd 10:22

konyhakert logoIdén is meghirdetésre kerül a "A legszebb konyhakertek" program, a jelentkezési lapot PDF formátumban letölthetik pdfIDE kattintva

Minszki delegáció járt Csepelen

2018. április 22., vasárnap 16:53

S DSC9388A Minszk Napok alkalmából Tarlós István főpolgármester meghívására Budapestre látogatott Andrej Sorec, Minszk főpolgármestere. A belorusz delegáció tagja volt Denisz Ovsyanikov, a minszki Partizan kerület polgármestere, aki április 20-án együttműködési megállapodást írt alá Borbély Lénárddal, Csepel polgármesterével, másnap pedig egy három fős üzleti delegáció kíséretében egy napos látogatást tett Csepelen.

DSC 0137A Nemzeti Tehetség Program keretein belül elindult a Bimbó-bontogató tehetségműhely a Csodakút óvodában. A foglalkozás célja egy olyan műhelymunka létrehozása, ahol a népi gyermekjátékok, néptánc és a népi kismesterségek, kézműves tevékenységek egyaránt sokoldalúan, komplex módon fejlesztik a gyermekek személyiségét.

TBE 5877Nyugdíjas Akták címmel bűnmegelőzési komédiát mutattak be április 19-én a Királyerdei Művelődési Házban. A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság kezdeményezésére létrejött darabot országszerte nagy sikerrel játszák. A darab különlegességét a nyugdíjasokból álló amatőr színjátszó csoport adja, akik rövid jelentekben mutatják be az idősek sérelmére elkövetett leggyakoribb bűncselekményeket és a megelőzés módszereit.

Hídfelújítási munkálatok a Kvassay hídon

2018. április 19., csütörtök 17:30

tn csepeli gyorsvasuti hid 012A napokban megkezdődött a Kvassay híd dilatációinak cseréje a Budapest Közút Zrt. megvalósításában.

DSC 0134A csepeli önkormányzat számára kiemelten fontos a zöldterületek karbantartása és bővítése. Egy nagyszabású projekt, a Csepel „Zöld Sziget” program keretében 2020-ig kétezer új fát terveznek ültetni a kerületben.

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail