Csepelnek is lett Férfi Felelősség Fája

2017. november 21., kedd 14:52

TBE 3596Jelképesen egy diófacsemetét ültettek el a Kolonics György sétányon azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a férfiak családi és társadalmi felelősségvállalásának, értékközpontú példamutatásának fontosságára. A faültetéssel Csepel is csatlakozott ahhoz az országos akcióhoz, amelyet a Férfiak Klubja idén ősszel indított. Kárpát-medence szerte 25 facsemetét ültetnek el a mozgalomhoz csatlakozó településeken.

130 éves a budapesti HÉV

2017. november 21., kedd 08:21

GMA 3555Budapesten az első HÉV járatot 130 évvel ezelőtt, 1887-ben indították el a Közvágóhíd és Soroksár között, majd ugyanabban az évben meghosszabbították a vonalát Dunaharasztiig. Jelenleg négy HÉV szakasz működik, amelyből három a fővárost köti össze az agglomerációval. A csepeli HÉV-et 1951-ben adták át a forgalomnak. A 130. évforduló alkalmából ünnepi megemlékezést rendeztek a Magyar Vasúttörténeti Parkban november 20-án, amelyen kitüntetéseket adtak át a vállalat munkatársainak. Az eseményen megjelent Borbély Lénárd polgármester és Ábel Attila alpolgármester. 

TBE 3198Csepel önkormányzata idén hatodik alkalommal rendezte meg a Szent Erzsébet Jótékonysági Bált november 18-án. Borbély Lénárd polgármester köszöntötte a megjelenteket, köztük a XVIII. kerület polgármesterét, Ughy Attilát és feleségét. A jótékonysági bál fővédnöke Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a Fidesz alelnöke volt.

20 nszNagy többséggel fogadta el az EP saját tárgyalási mandátumát az uniós menekültügyi rendszer reformja kapcsán. A javaslat szerint a jövőben, ha egy tagállam menekültügyi rendszere nem bírja a rá nehezedő nyomást, akkor a menedékkérőket gyorsan és automatikusan szétosztanák. Uniós forrásokat veszíthet az, aki nem vesz részt a terhek közös viselésében.

Profi testépítővel edzettek a helyi tűzoltók

2017. november 16., csütörtök 12:00

DSC 0035Kiss Jenő testépítő, volt Mr. Universum, több év kihagyás után újra nemzetközi versenyre készül, a felkészülés részeként kampányba kezdett, melyben az egészséges életmódot népszerűsíti. Első állomásként kimutatva tiszteletét és megbecsülését, a csepeli tűzoltó laktanyában tartott bemutató edzést, amit egy előadás követett a megfelelő táplálkozásról.

GMA 2904A szociális szférában dolgozó szakemberek áldozatos munkájuk elismeréseként polgármesteri és intézményvezetői kitüntetéseket vehettek át november 14-én a Szociális Munka Napján. Az ÁMK Tornacsarnokában megrendezett ünnepségen részt vett Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármester, Nagyné Kovács Tímea a Humán Szolgáltatások Igazgatóságának intézményvezetője, Pintér József Gáborné családügyi tanácsnok, Czibulyáné Szonday Szilvia és Szuhai Erika önkormányzati képviselő, valamint Metz Tímea ágazatvezető.

nsz 14Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a Fidesz alelnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorának a vendége volt.

Közös versmondás a Magyar Nyelv Napján

2017. november 13., hétfő 16:14

P1010381Közös versmondással ünnepelték a Magyar Nyelv Napját az óvodások az Országházban november 13-án. Csepelt a Fenyves Tagóvoda és a Repkény Tagóvoda apróságai képviselték. A közös ünneplésbe Skype-on keresztül a nagyszalontai óvodások is bekapcsolódtak. A gyerekeket Mátrai Márta, az Országgyűlés háznagya köszöntötte.

Az I. világháború áldozataira emlékeztek

2017. november 11., szombat 17:39

TBE 101099 évvel ezelőtt, 1918. november 11-én 11 óra 11 perckor írta alá Németország és Franciaország a compiegne-i erdőben egy vasúti kocsiban az I. világháborút lezáró fegyverszüneti egyezményt.

Erre a napra emlékezve tartott csendes megemlékezést az önkormányzat a Szent Imre téri I. világháborús emlékműnél. A Nagy Háború áldozatainak számát tizenötmillióra becsülik – köztük sok csepeli lelte halálát a csatatereken.

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail