Újabb MSZP-Jobbik-DK koalíció Csepelen

2017. július 26., szerda 13:16

DSC 00072017. július 26-án, szerdán egy sajnálatos, ám anyagi kárt nem okozó pénzügyi-számviteli hibára hivatkozva akart botrányt kelteni a csepeli MSZP a helyi Jobbikkal és DK-val szövetkezve. Az ellenzék rendkívüli ülést hívott össze, a jegyző észrevételei szerint olyan javaslattal, amelynek egyetlen mondata sem felelt meg a valóságnak.

A teljes ellenzék aláírt Sorosnak

2017. július 25., kedd 15:07

25 nszA teljes magyar ellenzék a Soros-terv szolgálatában áll – hangsúlyozta Németh Szilárd keddi sajtótájékoztatóján.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese elmondta, Orbán Viktor tusnádfürdői beszédében világossá tette, mit is jelent a Soros-terv.

25 nszAz ellenzék nem a magyar emberek biztonságát kívánja szolgálni, hanem a Soros-tervet akarják végrehajtani.

Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a Fidesz alelnöke az Echo televízió Napi Aktuális című műsorának a vendége volt.

Forrás: Echo TV

A lakótelepek története Csepelen

2017. július 25., kedd 08:17

panelCsepelen ugrásszerűen megnőtt a lakosok száma a II. világháború után. A bővülő munkalehetőségek miatt főleg vidékről és a környező településekről költöztek a községbe emberek. Lakóházból viszont kevés volt, ezért hamarosan lakótelepeket kezdtek el építeni. Az elsőt a Béke téren húzták fel 1948-ban, majd sorra következtek a többiek. Egyebek mellett erről beszélt előadásában Petz Nándor helytörténész a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Karácsony Sándor utcai könyvtárában.

coins 1523383 1920Tovább gyorsult a bérnövekedés dinamikája hazánkban 2017 első öt hónapjában: 12,1 százalékkal emelkedtek a bruttó és a nettó keresetek a KSH adatai szerint – mondta Varga Mihály a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által közölt adatokra reagálva. Ezzel 53 hónapja folyamatosan emelkednek a reálkeresetek. Az infláció miatt a bérek reálértéke 9,5%-kal növekedett, de ez is magasabb a vártnál, hiszen a tárca korábban úgy vélte, a reálkeresetek 8-8,5 százalékkal nőnek az idén.

office 1870184 1920 1024x680Nagy az érdeklődés a Nemzetgazdasági Minisztérium által meghirdeti Nyári diákmunka program iránt. Cseresnyés Péter, a minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára beszámolt arról, hogy ilyen nagymértékű érdeklődés az elmúlt 5 évben a diákmunka iránt még nem volt: több mint 16 ezren jelezték a program indulásának első egy-két hétében, hogy részt vennének az NGM által meghirdetett programban. A nagy érdeklődésre való tekintettel a Nemzetgazdasági Minisztérium 300 millió forinttal 2,6 milliárd forintra bővítette a nyári diákmunka programra szánt összeget.

1.CSEPELI ALLASOK OLDALA A4 szulinapSzeptemberben 1 éves lesz a Csepeli Állások Oldala. Az elmúlt időszakban már több mint 10 ezren keresték fel a portált, voltak, akik többször is böngésztek az állások között. Bízunk benne, hogy sokan az oldal segítségével találtak maguknak új munkahelyet. Őket kérjük és biztatjuk most arra, hogy írják meg röviden sikeres álláskeresésük történetét, hiszen ezek a pozitív példák is jól jelezhetik, hogy mindenki megtalálhatja a számára megfelelő munkát.

TBE 0598A hagyományokhoz híven idén is díszpolgári címeket adtak át július 18-án, Csepel napján. A júniusi képviselő-testületi ülés döntött arról, hogy az önkormányzat Csepel Díszpolgára címet adományoz Tótfalusi István, József Attila- és Füst Milán-díjas író, költő, nyelvész, műfordító részére, valamint posztumusz díszpolgári címben részesíti Czibor Zoltán olimpiai bajnok és világbajnoki ezüstérmes magyar labdarúgót, az aranycsapat tagját, Csepel labdarúgóját.

logo1A csepeli önkormányzat július 14-én rendkívüli ülést tartott. Ennek során döntöttek arról, hogy a rendelőintézetbe költözik a tüdőszűrő, ahol megfelelő körülmények között, a legmodernebb röntgen-berendezéssel folytatják a munkát. A tüdőgondozót az eredeti helyén teljesen felújítják. Az önkormányzat steril szobás bérlakását egy rákos beteg kisgyerek családja kapta meg. 

soros momentumHajnal Miklós, a budapesti olimpiát megfúró Momentum egyik vezére az ATV Egyenes Beszéd pénteki adásában arról szónokolt, hogy: a vizes vb alatt „akciózni" fognak. Külföldi újságírókat és sportolókat hurcolnának körbe Budapesten, hogy együtt megkeressék a Soros-plakátokat.

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail