173777593 4454355747911315 7363540445447953049 nÁprilis 1-jétől a budapesti átlag szintjére csökkentek Csepelen a politikusok tiszteletdíjai. Borbély Lénárd polgármester április 14-i döntése alapján az így megtakarított összeget a csepeli óvodapedagógusok és a Városgazda közterületeken dolgozó munkatársai kapják meg.

A FŐTÁV kérése a társasházi képviseletekhez

2021. április 15. csütörtök, 11:10

FOTAV sajtokozlemeny A FOTAV keressel fordul a tarsashazak kepviseleteihez page 001

korcimerTisztelt Partnereink, Csepeli Lakosok!

Tájékoztatom Önöket arról, hogy Budapest XXI. kerület Csepel Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 24/2018.(X.26.) önkormányzati rendelet (CSÉSZ) módosításra kerül az új Duna-híd megvalósulása érdekében, a 96/2020.(XII.18.) számú Polgármesteri Határozat alapján.

A módosítás véleményezési dokumentációja elkészült. A tervezettel kapcsolatos lakossági vélemény-nyilvánításra partnerségi egyeztetés keretében kerül sor.

Túl drága a magyar emberek megmentése?

2021. március 24. szerda, 15:01

vakcinaMegdöbbenésének adott hangot dr. Szabó Szabolcs, a Momentum csepeli- soroksári politikusa a koronavírus elleni kínai vakcina miatt. Szerinte túl sokba kerül. A Demokratikus Koalíció is folytatta a kínai és az orosz vakcinák elleni kampányt. A Magyar Orvosi Kamara viszont azt kérte a politikusoktól, hogy fejezzék be a vádaskodást, a lakosság félrevezetését és elbizonytalanítását. Az Országos Mentőszolgálat Hadházy Ákost szólította fel arra, hogy hagyja abba a hangulatkeltést.

Karacsony terkepeNyilvánosságra hozta Karácsony Gergely az Integrált Településfejlesztési Stratégiát, amely a 2027-ig tervezett nagyberuházásokat foglalja össze. A dokumentációból kiderül, hogy lesznek fővárosi fejlesztések, de ha a jelenlegi főpolgármesteren múlik, Csepelre ebből szinte semmi nem jut majd. Az egyetlen kivétel a csepeli gerincút tűnik, ám annak csak a tervezésére indítottak pályázatot.

korcimerKözös nyilatkozatot írtak alá a mai napon Dél-budapesti polgármesterek. Borbély Lénárd, Budapest XXI. kerület Csepel polgármestere, Bese Ferenc, Budapest XXIII. kerület polgármestere, valamint Szaniszló Sándor, Budapest XVIII. kerület polgármestere által aláírt nyilatkozat leszögezi: az érintett polgármesterek fontosnak tartják, hogy Budapest belső kerületei mellett a külső kerületekben is történjenek olyan kerékpáros-, rekreációs-, illetve zöldfelületi fejlesztések, amelyek az itt lakók életminőségét javítják, továbbá, hogy a Dél-budapesti kerületek között is minél több közvetlen, a belső városrészek érintése nélküli kapcsolat jöjjön létre.

gerincutA tavalyi, elrontott pályázat után ismét döntést hozott Karácsony Gergely főpolgármester arról a pályázatról, amely a csepeli gerincút második és harmadik ütemének megépítéséhez szükséges. A 85 százalékos uniós támogatású útépítési terv pályázatára a döntés értelmében maximum 400 millió forintot ad Budapest főváros önkormányzata.

A Csepelért Lokálpatrióta Egyesület két tagja már megkapta a koronavírus elleni oltást. Most saját tapasztalataikról számoltak be nekünk.

Költségvetés a védekezés jegyében

2021. március 11. csütörtök, 16:15

bl tMivel az elmúlt tíz évben felelős gazdálkodás jellemezte Csepelt, idén is biztosítani tudjuk az önkormányzat megszokott színvonalú működését – mondta a Csepeli Hírmondónak Borbély Lénárd polgármester, akit a 2021-es költségvetésről és a március 8-án életbe lépett szigorítások csepeli vonatkozásairól kérdeztünk.

Borbély Lénárd, Csepel polgármestere levélben kezdeményezte Karácsony Gergely főpolgármesternél, hogy az iskolai bezárások idejére azokat a diák bérleteket, amelyeknek a lejárata március 8. és április 7. között van, hosszabbítsák meg 30 nappal.

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail