Átköltözik a tüdőszűrő, felújítják a tüdőgondozót Kiemelt

Kategória: Közélet 2017. július 16., vasárnap 20:59

logo1A csepeli önkormányzat július 14-én rendkívüli ülést tartott. Ennek során döntöttek arról, hogy a rendelőintézetbe költözik a tüdőszűrő, ahol megfelelő körülmények között, a legmodernebb röntgen-berendezéssel folytatják a munkát. A tüdőgondozót az eredeti helyén teljesen felújítják. Az önkormányzat steril szobás bérlakását egy rákos beteg kisgyerek családja kapta meg. 

A csepeli tüdőszűrő és tüdőgondozó rendbetétele már Borbély Lénárd polgármester választási programjában is benne volt. Az intézmény felújításának meglehetősen bonyolult tulajdonosi és jogi kérdéseit rendezve most jött el a lehetősége a felújításnak. A csepeli polgármester Facebook oldalán jelentette be a döntést, ahol kiemelte: a tüdőszűrő berendezései a mai napig rendben működnek, ám több évtizeddel ezelőtti technikának számítanak. A várakozó helyiség vakolata és festése ráadásul mintegy négy méteres szakaszon bepenészedett, helyenként leesett, ami miatt különösen rossz benyomást kelt. A tüdőszűrés most az új helyszínen, a kerületi rendelőintézetben, a Csepelen elérhető legkorszerűbb röntgen berendezéssel és körülmények között működhet tovább.

A polgármester beszámolója szerint a tüdőgondozó szakmai okok miatt marad a jelenlegi helyszínen. Ennek felújításáról is döntött a képviselő-testület, ami a számítógépek és az egyéb műszaki eszközök felújítását is magában foglalja majd.

A csepeli városatyák döntöttek a néhány évvel ezelőtt kialakított önkormányzati steril szobás bérlakás kiadásáról is. Ezt most egy nehéz körülmények között élő család kapta meg, ahol az egyik gyereket rákbetegséggel kezelik. Ha a család nem tudta volna biztosítani a steril szoba kialakítását, a gyermeknek kórházban kellett volna maradnia. Így a családjával lehet - remélhetőleg a felépüléséig. 

A testület döntése alapján megerősítették Szilágyi Sándor alezredes rendőrkapitányi kinevezését, és döntöttek arról is, hogy az egykori Ifjúsági Tábor területén, a lengyel-magyar barátságot szimbolizáló harangláb mellett szobrot állítsanak Jerzy Popiełuszko atyának. Emellett a képviselő-testület elfogadta, hogy 200 ezer forint támogatást nyújtsanak a csepeli Kiss Tamás olimpiai bronzérmes kenus világbajnoki felkészülésére.

Utoljára frissítve: 2017. július 18., kedd 11:05

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail