Kiállítás és könyvbemutató Erdei Kvasznay Éva 75. születésnapján

Kategória: Közélet hétfő, 21 augusztus 2017 09:13

GMA 5330Virágcsokrokkal és ajándékokkal köszöntötték családtagok, barátok, művésztársak Csepel kulturális életének egyik meghatározó képzőművészét 75. születésnapja alkalmából. A csepeli önkormányzat nevében Bercsik Károly önkormányzati képviselő köszöntötte Erdei Kvasznay Éva művészetszervezőt. E jeles jubileumon megnyílt Szó-Kép című kiállítása, valamint két új könyvét Mezey László Miklós irodalomtörténész mutatta be az érdeklődőknek. Az ünnepi eseményen közreműködött dr. Szűcs Lajos zongoraművész.

 

 Az alkotó munka, a csepeli kulturális élet megszervezéséért végzett tevékenység jelentős tiszteletet és megbecsülést érdemel – hangsúlyozta megnyitójában az önkormányzati képviselő. Hozzátette: Éva példája mutatja, hogy Csepelről és Ungvárról elindulva is jelentős eredményeket lehet létrehozni a magyar kultúra szempontjából.

A megnyitó után a Hagyásfa és a Tanúhegyek című köteteket elemezte az irodalomtörténész. Különleges metaforák és beszédes könyvcímek, amelyekben benne van a művész alkotói szándékának egyik karakterjegye, nyomot hagyni az időben – fogalmazott beszédében Mezey László. Elmondta: Éva írásai egytől-egyig vallomások életről és művészetről, a maga sorsáról, és a közös jövőalakítás megannyi gondjáról. Alkotó egyéniségének legvonzóbb vonása a teremtő gondolkodás és az elmélyült szeretet együttléte. Gondolkodásában ritkán tapasztalható összhangban van az érdeklődő nyitottság, illetve az eltökéltség, a szilárd értékrend, a belső normák követése – tette hozzá az irodalomtörténész.

Az ünnepelt képzőművész kiállítása augusztus 30-ig mindennap megtekinthető a Kondor u. 29-ben. Bejelentkezés: 420-0334.

AZS

Fotó: Gubis Mariann

Utoljára frissítve: kedd, 22 augusztus 2017 10:18

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail