Ifjú művészek alkotásai a Csepel Galériában – Megnyílt Becskei Andor és Gál Barbara közös kiállítása

Kategória: Közélet péntek, 10 november 2017 13:13

GMA 2694Fiatal alkotóművészek mutatkoztak be közös kiállítással a Csepel Galériában november 9-én. Becskei Andor szobrászművész és Gál Barbara grafikusművész munkáiból szobrok, plakátok és fotók tekinthetők meg. A kiállítást Gvardián Ferenc szobrászművész nyitotta meg.

 

Mindkét alkotó nemrég diplomázott a Magyar Képzőművészeti Egyetemen, közös kiállítással először mutatkoztak be a nagyközönség előtt. Barbara és Andor nem csak a tárlaton társak, hanem az életben is egy párt alkotnak, jelenleg Pesterzsébeten élnek. Alkotókedvük töretlen, ambiciózusak, a művészeti pályán képzelik el jövőjüket.

A szobrászművész egyik alkotása lángpálcából készült. „Az általános iskolában a festészet érdekelt, de rajzolni mindig szerettem. Később a különféle anyagok megformálása jobban érdekelt, most vassal dolgozom a legszívesebben. Művészi pályám iránt elkötelezett vagyok, kellő kitartással és akaraterővel rendelkezem, pozitívan tekintek afelé, hogy mit hoz a jövő” – mondta el oldalunknak az ifjú alkotó.

Társa Barbara, munkáival a bensőséges pillanatokat szeretné megjeleníteni. „Sokszor észre sem veszünk dolgokat, amelyek mulandóak, igyekszem megörökíteni a pillanatot. A családban egyedül engem érdekelt a művészet, kicsit kilógtam a sorból. Gyermekkorom óta gyűjtöttem plakátokat, szép képeket, könyveket. Szakterületem plakátok, meghívók és arculatok készítése. Néha egy-egy munkám úgy születik, hogy lefotózok valamit, aztán képsorozat lesz belőle. Az elkészült darabot olykor módosítom, kombinálom grafikai technikákkal, sokszor belefestek, rányomtatok a képekre vagy több képet egymásra montírozok. Mindig előrébb hajt a munkakedvem” – tette hozzá a grafikusművész.

A kiállítás december 15-ig tekinthető meg hétfőtől csütörtökig 8-16 óra között, pénteken előzetes bejelentkezéssel (Csete Balázs u. 15. tel.: 278-0711).

 

AZS

Fotó: Gubis Mariann

Utoljára frissítve: péntek, 10 november 2017 13:35

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail