Közös versmondás a Magyar Nyelv Napján

Kategória: Közélet hétfő, 13 november 2017 16:14

P1010381Közös versmondással ünnepelték a Magyar Nyelv Napját az óvodások az Országházban november 13-án. Csepelt a Fenyves Tagóvoda és a Repkény Tagóvoda apróságai képviselték. A közös ünneplésbe Skype-on keresztül a nagyszalontai óvodások is bekapcsolódtak. A gyerekeket Mátrai Márta, az Országgyűlés háznagya köszöntötte.

Az óvodások pontosan 10-30-kor szavalták el Tamkó Sirató Károly, Kiss Dénes, Bella István, Fecske Csaba és Darázs Endre verseit. A közös szavalás után egy nagyszalontai óvodás meglepetésül Petőfi Sándor: Arany Lacinak című versét mondta el.

A szavalók Magyar népmesék DVD-t kaptak ajándékba, melyet Mátrai Márta háznagy, Pánczél Károly, a Nemzeti összetartozás bizottsága elnöke, Szabolcs Attila, a Nemzeti összetartozás bizottsága elnök-helyettese, Rónaszékiné Keresztes Mónika, a Fidesz Magyar Polgári Szövetség alelnöke, Hammerstein Judit helyettes államtitkár, a Balassi Intézet vezetője, Böröcz László Belváros_Lipótváros alpolgármestere, Csúri Ákos, Szeredy Krisztina operaénekes, Apró Georgina, Sándor Tamás, a Nemzeti összetartozás bizottsága vezetője adtak át.

A rendezvényt hatodik alkalommal Hanczár János beszédtanár, ötletgazda vezette.

Az Országgyűlés 2011-ben nyilvánította november 13-át a Magyar Nyelv Napjává, mivel 1844-ben ezen a napon fogadta el a pozsonyi országgyűlés azt a törvénycikkelyt, ami államnyelvnek mondta ki a magyar nyelvet.

A csepeli önkormányzat a közelmúltban döntött arról, hogy a középiskolásoknak hamarosan parlamenti látogatásokat szerveznek, hogy minél közelebbről megismerkedhessenek a törvényhozás helyszínével. Egy-egy ülésnapon például biztosítanák a karzaton való részvételt, a diákok a Parlament könyvtárába is ellátogathatnak majd.

AZS

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail