Weiss Manfréd Terv: több száz milliárd Csepelnek Kiemelt

Kategória: Közélet 2018. január 18. csütörtök, 11:43

csmuvekSoha nem látott fejlődésnek indulhat Csepel a Weiss Manfréd Tervvel az elkövetkezendő évtizedben. Németh Szilárd országgyűlési képviselő nevével fémjelzett program a kerület teljes megújítását eredményezheti. Ha a kormány rábólint az elképzelésre, több száz milliárd forint érkezhet Csepelre.

A szocialisták idejéből elmaradt fejlesztések, a kerület ingatlanvagyonának elherdálása komoly sebeket ejtett a nagy ipari és munkáshagyományokkal rendelkező kerületben. 2010 óta új lendületet vett Csepel, az örökölt 3,6 milliárd forintos hiányt sikerült 1,4 milliárdos többletté alakítani, a fejlesztések beindultak, a kerület élhetőbbé vált. A hátrány azonban még így is számottevő a többi kerülethez képest.

Ezt az évtizedes lemaradást hozhatja be most a kerület a Weiss Manfréd Tervvel. A projektet a csepeli önkormányzat dolgozta ki és Németh Szilárd országgyűlési képviselő karolta fel. A jelenlegi Fidesz-alelnök annak idején polgármesterként jelentette be, hogy programot indítanának a csepeli ipar feltámasztására. A terv most jelentős mértékben kibővült, hamarosan pedig a kormány dönt a projektről.

A kerület megújulására és fejlesztésére kidolgozott 10 éves fejlesztési koncepció középpontjában Csepel felzárkóztatása áll, benne olyan nagyszabású tervekkel, mint például az egykori Csepel Művek gazdasági aktivitásának újjáélesztése, vagy éppen a lakóingatlanok (panelházak) és a közösségi terek teljes körű felújítása, beleértve a családi házak felújításának támogatását is.

De ez csak egy része a terveknek. Az elképzelés szerint a pénzből jutna többek között a Galvani és az Illatos út vonalában építendő Új Duna-hídra, kerékpáros és gyalogos hídra a Kis-Duna fölé, megújulna Csepel teljes út-, járda- és csapadékcsatorna hálózata, befejeznék a Csepeli Gerincutat, végig felújítanák a II. Rákóczi Ferenc utat, a Corvin-csomópontot pedig az egyre erősödő vasúti forgalom miatt kétszintűvé alakítanák át. A tervek szerint komplex fejlesztésen esne át a teljes Csepel-Rózsadomb, ahol az árvízvédelmen túl a lakóterületek is megújulnának. A teljes megújuláson esne át ugyanakkor Ófalu, valamint a hárosi városrész is.

A program mindezek mellett számos olyan oktatási, gazdasági, egészségügyi – valamint sportcélú ingatlanfejlesztési terveket is tartalmaz, amelyek nemcsak a kerületet erősítik, hanem általa jelentősen javulhatnak az itt élők életkörülményei is.munkagep

Tervek tehát vannak a jobboldalon, nem úgy a csepeli balliberálisoknál. Miközben a helyi ellenzéki jelöltek programok nélkül, leginkább egymással vannak elfoglalva - egzisztenciális kérdést kreálva abból, hogy kit indítsanak az április választáson Németh Szilárddal szemben – addig a Fidesz-KDNP-s politikus által továbbgondolt program egy évtizeden belül a kerület teljes megújítását eredményezheti. A Weiss Manfréd Tervvel nemcsak Csepel nagymúltú ipara éledhet újjá, a programmal jó esély van arra, hogy a kerület újra elfoglalhatja méltó helyét fővárosi kerületek sorában.

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail