Egymással bokszol a csepeli ellenzék

Kategória: Közélet szerda, 14 február 2018 19:15

Szóba sem került az MSZP kampánynyitó kongresszusán, hogy visszaléptetnék a Csepel-Soroksáron induló Bangóné Borbély Ildikót Szabó Szabolcs, az Együtt politikusa javára. Sőt, megerősítették jelölését, és listán is megbecsült helyet kapott.

 

Az MSZP a kampányát Bangóné és Németh Szilárd bokszmeccseként akarja bemutatni. Csakhogy jóval többen vannak a ringben, és az ellenzék mind egymást üti. A legtöbb baloldali politikus nem hisz abban, hogy megnyerhetik a tavaszi választást. Ha mégis győznének, kormányzóképtelen lenne az egymással vitázó baloldal, amiből a végén megint a Fidesz jönne ki jól. Másrészt viszont Soros György több száz milliárd forintot költ az illegális bevándorlók befogadását célzó tervére, amihez elvárná a balliberális pártok és a Jobbik összefogását. Az érdekek és pozíciók csatájában vagy senki, vagy nagyon kevés ember tudja, hogy mi lesz a marakodás vége. Országos szinten Csepelen az egyik legerősebb az MSZP támogatottsága.

 

Ehhez képest 8 éve nem volt szocialista országgyűlési vagy polgármester- jelöltjük. Az Együtt támogatottsága 1 százalék körüli. Még Budapesten is csak 3 százalékosnak mérte őket a baloldalhoz közel álló Republikon közvélemény-kutató. Vagyis nagyon távol állnak a listán szükséges 5 százaléktól. Szabó Szabolcs és pártja visszautasították az MSZP-vel a valódi összefogást, a közös listát és a közös miniszterelnök-jelöltet. Szabó nem fogadja el azt sem, hogy a neve mögött legyen az őt támogató MSZP neve. Négy évig nem egyeztetett velük, folyamatosan bírálja korábbi szövetségeseit, és kizárólag a saját érdemeként büszkélkedik korábbi győzelmével – áll a szocialisták panaszáradatában. Érveik alapján logikusnak tűnik, hogy nem kérnek az Együtt jelöltjéből.

 

Az MSZP Budapesti Kongresszusi Központban tartott kampánynyitóján a küldöttek 207 igen, 14 nem szavazattal és 13 tartózkodás mellett hagyták jóvá a Szövetség az igazságos Magyarországért című dokumentumot. A szocialisták a Párbeszéddel és a Liberálisokkal kötöttek szövetséget. Közben olyan kampányt indítottak Csepelen, ahol két ember, az MSZP-s Bangóné és a fideszes Németh önálló küzdelmeként, „bokszmeccseként” mutatják be a választást. A bokszban meg ugyebár nincs harmadik fél. Szabó Szabolcs legfeljebb a saját törölközőjét dobhatja be. A valóság ehhez képest az, hogy az Együtt keményen rátámadt a csepeli MSZP-re és Bangónéra. Internetes aktivistáik megszállták a szocialista Facebook oldalakat, és a szocialistákat fideszbérencnek vagy Orbán fizetett ügynökeinek nevezik. És ezek még a finomabb vádak. Szombaton várható, hogy Bangóné a csepeli piacon fog kampányolni, és Szabó Szabolcs hívei már most azt hirdetik, hogy nem hagyják ezt annyiban. Még az is lehet, hogy valódi ökölharccá válik a veszekedés.

 

szaboszaSzabó Szabolcs Bajnaival érkezett a meccsre

„Magyarországnak sok Szabó Szabolcsra l enne szüksége.” Ezzel az erős felütéssel állt az Együtt politikusa mellé Bajnai Gordon, a párt korábbi miniszterelnöke. Bajnai a 13. havi nyugdíjak elvételével írta be magát örökre az idősebbek emlékezetébe. Talán nem véletlen, hogy Szabóék most is felelőtlennek és irreálisnak tartják Karácsony Gergely és az MSZP nyugdíjemelési ígéreteit. Szabó Szabolcs az elmúlt négy évben gyakorlatilag egyáltalán nem támogatta a csepeli fejlesztéseket, sőt a városközpont rehabilitációs munkáit 2014-ben még élesen támadta is. Eközben nem szavazta meg a pedofilok gyerekektől való eltiltásáról szóló törvényt, az új építésű lakások áfacsökkentését, a devizahiteleseket segítő törvényeket, fogyasztóvédelem megerősítését, és még a nagypénteki ünnepnapot sem. Utóbbit azzal indokolta, amiről az Együtt politikája szól. Azért nem támogatta az ünnepnapot, mert szerinte sokkal több illegális határátlépőt kellene befogadni. Ezzel a tevékenységével pártja és maga szerint a c Szabó mögé állt be a libás Csepelieket szolgálta.

 

Utoljára frissítve: csütörtök, 15 február 2018 08:55

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail