Fejlesztés a Jedlikben: európai színvonalú lesz az iskola

Kategória: Közélet 2018. február 26. hétfő, 14:10

 DSC3119A Jedlik Ányos Gimnázium fejlesztésével kapcsolatos lehetőségeket, ötleteket vitatta meg első ülésén az a tanácsadó testület február 26-án, amelynek ismert közéleti személyek, tanárok, a diákok képviselője a tagjai. Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a testület elnöke az ülés után sajtótájékoztatót tartott a polgármesteri hivatal épületében.  

Németh Szilárd elmondta, hogy a Jedlik Ányos Gimnázium teljes körű felújítását a kormány ötmilliárd forinttal támogatja, és a Weiss Manfréd Terv részeként van rá lehetőség. Az átutalt összeg már megérkezett a csepeli önkormányzat számlájára. Egy egyeztető tanácsadó testületet hoztak létre annak érdekében, hogy az iskola fejlesztésének fő irányait kijelöljék. A testületben csepeliek és a gimnáziumhoz kötődőek vesznek részt, köztük a diákok képviselői, mert az ő jövőjükről van szó. Az a törekvés, hogy a gimnázium tanulói magas színvonalú, megbízható tudást kapjanak, és mint életük legszebb időszakára emlékezzenek majd vissza az iskolában eltöltött évekre. A Jedlikben most és korábban is kiváló pedagógusok oktattak, akiket megbecsülnek. Olyan feltételrendszert akarnak biztosítani számukra, amely lehetőséget nyújt a korszerű oktatásra. A szülők számára az a fontos, hogy gyerekeiket biztonságban tudják.

A Jedliket annak idején a bencések alapították, akik alapos tudást adtak át a diákoknak. Egy munkáskerületben olyan gimnáziumot hoztak létre, amely minőségi oktatást nyújtott. Szellemiségük az évtizedek folyamán megmaradt, és ezt a hagyományt kell folytatni. A felújított gimnáziumnak már a 21-22. század igényeinek kell megfelelnie. A munkálatok várhatóan két évig fognak tartani, s ez alatt az idő alatt az oktatást a kerület egy másik épületében folytatják. Erre az átmeneti időszakra is fel kell készülni, de megéri, mert európai színvonalú intézmény születik újjá Csepelen.

Cs. A.

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail