Weiss Manfréd Terv - Csepel újjászületik Kiemelt

Kategória: Közélet szerda, 28 február 2018 11:58

Weiss Manfred logoA FEJLŐDÉS MOTORJA: SPORTBERUHÁZÁSOK AZ ÉSZAK-CSEPELI SZIGETCSÚCSON

A Weiss Manfréd Terv révén kormányzati segítséggel a csepeli szigetcsúcson jelentős sportfejlesztések indulnak el, melyekből Csepel még többet nyerhet! Észak-Csepel sportos megújulásával kerületünk nemcsak fejlődik és rendezettebb lesz, hanem felkerülünk a nemzetközi sportturizmus térképére is. Csepelen beindulhat az idegenforgalom, új szolgáltatások és beruházások érkeznek, munkahelyek létesülnek, a csepeliek meglévő ingatlanjai felértékelődhetnek, így ezek is többet érnek majd.

3. rész - Sport és megújulás

csepeli evezokozpont

DUNAI EVEZŐS KÖZPONT: CSEPELEN LESZ A VÍZI SPORTOK ÚJ OTTHONA

Keresve sem lelhetnének tökéletesebb otthonra Magyarországon a vízi sportok, mint Csepelen. Az új Dunai Evezős Központ a Kormány jóvoltából az észak-csepeli szigetcsúcsnál, a Ráckevei-Soroksári- Duna-ágon épül meg. A korszerű evezős versenypálya hazai és nemzetközi versenyeknek ad majd otthont, gazdagítani fogja a főváros és Csepel sportéletét. Az új csepeli evezős komplexum létrejötte méltó tisztelgés lesz Kolonics György halhatatlan emléke előtt is. A Dunai Evezős Központ és az új fedett pályás atlétikai csarnok mellett – a Kormánynak és a Weiss Manfréd Tervnek köszönhetően – sok más sportos meglepetés is érkezik Csepelre. A szigetcsúcson kiépülő kajak-kenu szlalompálya, az új rekreációs liget és az itt létesülő Budapesti Xtrém Szabadidő Park (BMX-pálya) modern, fiatalos, sokak számára vonzó célponttá varázsolják Csepelt.

 

 

csepeli atletikai kozpontFEDETT PÁLYÁS ATLÉTIKAI KÖZPONT ÉPÜL CSEPELEN

Kerületünk sporthagyományaihoz méltóan, a Kormánnyal és a Magyar Atlétikai Szövetséggel közösen, Csepelre álmodtuk meg a magyar atlétikai sport egyik új fellegvárát. A pesti oldalon megépülő Budapesti Atlétikai Stadionnal szemközt, az észak-csepeli szigetcsúcson létesülő fedett pályás atlétikai csarnok a hazai sportolók őszi-téli felkészülését segíti majd. A fejlesztéssel Magyarország és Csepel sportja is gazdagodik.

 

 

 

csepel utanpotlas sport egyesuletRENDBEHOZZUK ÉS SIKERRE VISSZÜK A RÉGI SPORTTELEPEKET

A Szabadkikötő SE és a Dunapack Papírgyár sporttelepét, valamint a Hollandi úti kajak-kenu vízisport- telepet önkormányzatunk megvásárolja, felújítja és a csepeli sport érdekében működteti tovább. A körülmények és a szolgáltatások minőségi javításával az utánpótlás korú labdarúgás, a tenisz és kajak-kenu sportágak helyzetét szeretnénk fejleszteni, a lakossági és a versenysport terén egyaránt.

 

FELÚJÍTJUK A NAGY MÚLTÚ CSEPEL SC PÁLYÁT

A nagy múltú Csepel SC Béke téri sportpályája régóta egy alapítvány tulajdonában van, emiatt az elmúlt évtizedekben folyamatosan romlik és pusztul. Ezért úgy döntöttünk, hogy kormányzati segítséggel a telket és az ingatlant önkormányzati tulajdonba vesszük, és teljes körűen rendbe hozzuk a területet. Új futballpályát alakítunk ki és modernizáljuk a kiszolgáló létesítményeket is. Megteremtjük az új alapokat a csepeli labdarúgás sikeréhez. Hajrá Csepel!

 

kozossegi sportlozpontKÖZÖSSÉGI SPORTPONTOK ÁT ÉPÍTÜNK KERÜLETSZERTE

Az egészségmegőrzésben óriási jelentősége van a rendszeres sportnak. Sajnálatosan a felnőtt lakosságnak mégis csupán kis része sportol. Éppen ezért döntöttünk úgy, hogy a Weiss Manfréd Terv keretében közelebb hozzuk a sportot az emberekhez! Akár 15 csepeli helyszínen is szabadtéri sportpontokat építünk ki, ahol fiatalok és idősek ingyenesen hódolhatnak a legkülönfélébb egyéni és közösségi sportoknak, aktív szabadidős mozgásformáknak.

 

 

 

 

 

 

„Az itt élők nevében köszönjük Németh Szilárd képviselő úrnak a Weiss Manfréd tervért, Csepelért és a csepeliekért végzett parlamenti munkáját. hathatós támogatására a jövőben is számítunk!”

 kezfogas

 

 

Utoljára frissítve: szerda, 28 február 2018 12:28

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail