Azok támadják a téli rezsicsökkentést, akik kormányon folyamatosan emelték a rezsit

Kategória: Közélet hétfő, 12 március 2018 08:19

1520765285 nab9096 masolatAzok támadják és próbálják hitelteleníteni a téli rezsicsökkentést, akik kormányon nemhogy nem csökkentették, hanem folyamatosan emelték a rezsit - hangsúlyozta Németh Szilárd vasárnapi sajtótájékoztatóján.

A Fidesz alelnöke elmondta: a szocialisták 2002-es hatalomra kerülésük előtt azt ígérték, nem lesz gázáremelés, majd kormányon 15-ször emelték - háromszorosára növelve ezzel - a gáz árát.

Ebben az időszakban az embereknek a keresetük jelentős részét kellett rezsiköltségekre fordítaniuk, emiatt pedig több mint 58 milliárd forint tartozást halmozott fel a lakosság - idézte fel.

Németh Szilárd egyúttal felhívta a figyelmet, hogy 2008 és 2010 között, annak ellenére, hogy a gáz világpiaci ára csökkent, a Gyurcsány-Bajnai-kormányok folyamatosan engedélyt adtak az akkor még külföldi energiaszolgáltatóknak a lakossági gázár emelésére. Megengedték, hogy teljesen kizsebeljék a magyar lakosságot, és ha kormányra kerülnének, ugyanezt tennék -mutatott rá.

Kitért arra is, hogy az ellenzék a rezsicsökkentés 2012-es elhatározása óta "fúrja-faragja" az intézkedést. Pedig 2010 óta sikerült elérni a gáz és a távhő árának 25 százalékos csökkenését, így Európa legdrágább gáz ára helyett a kontinens második legolcsóbb gázárát fizetik a magyarok - húzta alá.

A most bejelentett téli rezsicsökkentéssel pedig a gáz- és a távhőszámlákon minden családnak jóváírnak 12 ezer forintot - közölte a kormánypárti politikus.

Utoljára frissítve: hétfő, 12 március 2018 08:46

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail