Kitört az üdvrivalgás: Manchester United nap a sport népszerűsítésére Kiemelt

Kategória: Közélet 2018. április 12., csütörtök 15:21

TBE 8970Az utánpótláskorú sportolók és a labdarúgás népszerűsítésére Manchester United napot rendeztek a Nagy Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában április 12-én. Az eseményre a Gulf nemzetközi olajipari cég mint a Manchester United szponzora érkezett vendégként, akik a hazai utánpótlás egyesületek jó néhány meghívása közül a Csepeli Utánpótlás Sportegyesületet választották, hogy itt bátorítsák a fiatalokat a sportolásra. A találkozón megjelent Borbély Lénárd polgármester, valamint Csepel több elöljárója. A sztárvendég Louis Saha egykori francia válogatott labdarúgó volt, aki korábban hosszú éveken át játszott a Manchester Unitedben, végül az olasz Lazio együttesében fejezte be pályafutását. Most a futball nagyköveteként jelent meg Csepelen.

Amikor Louis Saha belépett a Nagy Imre Általános Iskola csarnokába, a rá váró gyerekek körében olyan üdvrivalgás és tapsvihar tört ki, mint még soha előtte ebben a teremben. Saha meg is jegyezte, hogy úgy fogadták, mintha világhírű popénekes lépne fel egy telt házas koncerten. A francia sportos szerelésben érkezett, arcán szerény mosoly és érdeklődő tekintet. Mire lassan csillapodott a gyerekzsivaj, Camille Nehme, a Gulf cég európai alelnöke szólt néhány szót a közönségnek. A Gulf a társadalmi szerepvállalása részeként támogatja a sportot és a sportolni vágyó fiatalokat. Számukra fontos csapat a Manchester United, amely a világ egyik legjobb klubja. A cég partneri kapcsolatot ápol az angol együttessel. Közös értékeik közé tartozik a minőség; legyen szó sportról vagy a cég eredményeiről. Az alelnök a gyerekeknek címezve mondta: „ti vagytok a jövő!”

Borbély Lénárd megköszönte a Gulf cég támogatását. Emlékeztetett rá, hogy a Csepel Utánpótlás Sportegyesületet három éve, augusztus elsején hozták létre azzal a céllal, hogy ösztönözzék a fiatalokat a sportolásra. Arra biztatnak minden gyereket, hogy érdemes sportolni, focizni, edzeni. Köszönet illeti a tanárokat, akik sikeres gyerekeket igyekeznek nevelni.

Alighogy véget értek a rövid beszédek, a gyerekek megrohamozták Louis Sahát autogramokért, aki türelmesen írta a névjegyét a futballmezekre, focilabdákra, prospektusokra vagy egy szelet papírra. Ezt követően kivonultak az iskola műfüves pályájára, ahol bemutató edzést tartottak. Majd Saha is beállt focizni, és egy-két trükkös mozdulatán, cselén látszott, hogy nem felejtett el focizni. Persze, csak negyedgőzzel játszott; inkább hagyta érvényesülni a gyerekeket, és szórta a gólpasszokat.

Délben állófogadást rendeztek a vendégek tiszteletére, amikor sikerült néhány szót váltani Louis Sahával.

-Látom, csak fél szelet húst és salátát fogyasztott. Hogyhogy? Nem ízlett?  

-Szó sincs róla, de sportemberként megszoktam, hogy mindig vigyázni kell a testsúlyra. Az egészséges életmód alapkövetelmény.

-Mi kell ahhoz, hogy valakiből top focista legyen?

-Legfőképpen a szenvedély. Kitartás, szenvedély szükséges ahhoz, hogy valakiből egyszer kiváló labdarúgó legyen. Minden nap meg kell dolgozni azért, hogy egy játékos magas színvonalon űzhesse a sportot. Ebbe nemcsak a fizikai edzés, hanem a helyes táplálkozás, a rendes alvás, a szellemi frissesség is beletartozik. Így válhatnak ezek a gyerekek sikeressé a sportban és az életben.

-Most jár először Budapesten?

-Igen, korábban még nem voltam itt. Amennyire a kevés időmből tellett, körülnéztem a városban. Budapest szép.

-Hogyan él most?

-Feleségemmel és három gyerekemmel Dél-Franciaországban lakom. A lányom 17, az egyik fiam 12, a másik 16 éves.

 

Utoljára frissítve: 2018. április 13., péntek 10:55

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail