Megszűnik a garázsadó Csepelen Kiemelt

Kategória: Közélet 2018. november 30. péntek, 09:28

GMA 2497A novemberi testületi ülésen a képviselők megszavazták a garázsadó eltörlését, valamint két évre mentesítették a lakosságot a talajterhelési díj fizetése alól. A testületi ülés napirendje előtt kiemelkedő eredményeket elért csepeli sportolókat köszöntöttek.

 

Borbély Lénárd polgármester a képviselő-testület nevében gratulált Almási Ferencnek (bronzérem az isztanbuli U23-as Európa-bajnokságon), Rizmajer Mártonnak (ötödik helyezés a serdülő birkózók Európa-bajnokságán), Korcsog Milánnak (bronzérem a zágrábi kadét birkózó világbajnokságon), Barka Emesének (bronzérem a budapesti birkózó-világbajnokságon), valamint Szenttamási Rózának és Nagy Alexának (második, illetve ötödik hely a szkopjei kadét Európa-bajnokságon). Az idei Gymnasiadén a magyarok a valaha volt legsikeresebb versenyt produkálták. Nagy Péter arany-, Vizi Flóra ezüst-, Veszely Dániel pedig bronzéremmel térhetett haza.

A képviselő-testület döntött a helyi adórendelet módosításáról. A döntés értelmében a garázsadót eltörölték a magánszemélyeknek, az építmény- és telekadót pedig reálértéken hagyták, vagyis a kismértékű inflációnak megfelelően módosították. A döntést az MSZP és a Jobbik képviselői nem támogatták.

Az önkormányzat gondoskodni szeretne a Csepel SC működtetéséről és felújításáról

A testület változtatási tilalmat rendelt el a Béke téri sporttelep területére. Csak ez garantálja, hogy visszafordíthatatlan folyamatok – elbontások – ne történjenek. Borbély Lénárd polgármester elmondta: amennyiben az önkormányzathoz kerülne a sporttelep ingatlanjait kezelő Csepel SC Alapítvány, azonnal hozzákezdenének a felújításokhoz. Hangsúlyozta, az önkormányzat kizárólag sport célú fejlesztésben gondolkodik, míg a jelenlegi tulajdonosok ingatlanbefektetésben – lakópark és pláza építésben - érdekeltek.

Utoljára frissítve: 2018. november 30. péntek, 14:00