Az óvónők béremelését és a fejlesztéseket sem támogatta a csepeli ellenzék

Kategória: Közélet 2019. március 01. péntek, 16:31

korcimer 15A csepeli önkormányzat februári testületi ülésén a kormánypárti képviselők elfogadták a 2019. évi költségvetést, amely több milliárd forintos fejlesztéseket és béremelést is tartalmaz. A javaslatot ennek ellenére az MSZP, DK, Jobbik, LMP politikusai nem szavazták meg.

A 2019-es költségvetés ad lehetőséget a volt Görgey Iskola lebontására, a csepeli óvónők fizetésemelésére, az ingyenes gyermekétkeztetés biztosítására, a csepeli újszülötteknek ingyenes rotavírus elleni védőoltásra, a csepeli időskorúak ingyenes tüdőgyulladás elleni védőoltására, óvodai és bölcsődei felújításokra. A költségvetés nyújt forrást ezen kívül 36 új csepeli bölcsődei férőhely megépítésére, több mint 7 kilométer földút leaszfaltozására, ugyanitt csapadékvíz-elvezetés kiépítésére és járdaépítésre, a csepeli társasházak térfigyelő kameráit segítő pályázatra, és nem utolsó sorban több rendőr utcai jelenlétének biztosítására.

Az ellenzéki képviselők a költségvetés tartalmával kapcsolatban lényegében nem kérdeztek, nem szóltak hozzá, és módosító javaslatuk sem volt. Hozzászólásaikban arról beszéltek, hogy a béremelések és fejlesztések jók lennének, kellenének, de a megvalósításukhoz szükséges forrásokra nemet mondanak. Vagyis a kormánypártiak értsék meg, hogy ők csak a megvalósítást szeretnék megakadályozni.

A költségvetés mellett Borbély Lénárd polgármester előterjesztésére a képviselők döntöttek sportegyesületek, sportcélú alapítványok támogatásáról is. A csepeli sportegyesületek működésének segítésére és az utánpótlás-nevelés támogatására 10 millió forint pályázati keretösszeget különítenek el.