Bírálják a fejlesztéseket

Kategória: Közélet 2019. április 29. hétfő, 11:21

takacs monikaA Munkásotthon igazgatója, a Szigethalmon élő Takács Mónika már MSZP-s polgármesterjelöltté választásakor jelezte: azokat a támogatókat várja csapatába, akik nem a jelenlegi városvezetés által járt úton képzelik el Csepel jövőjét. Választási kampánylapja azóta minden csepeli fejlesztést bírál. Többek között így járt a faültetési program, a leendő Napközis Tábor mellett épülő focipálya, a strandfelújítás, és még a frissen átadott Rákóczi Kert is. Közben omladozik a Munkásotthon homlokzata, ahol az elmúlt harminc évben szinte semmilyen komolyabb külső felújítás nem volt.

Mint ismert, az Európai Parlament választására bejelentette az MSZP, hogy az ellenzék közös jelölteket állít. Ám ez kudarcba fulladt. Ugyanígy történt az őszi önkormányzati választásokkal. Bejelentették a közös ellenzéki jelölteket, ám kiderült, hogy nincs is összefogás. Csepelen az MSZP-P, a DK és a Momentum osztogatták el egymás között a szerintük várható pozíciókat. Ez azonban kevés lehet a jelenlegi vezetés leváltására. Programjuk nincs, polgármesterjelöltjük, a Szigethalmon élő, MSZP-s Takács Mónika elképzelés híján „semmilyen csepeli fejlesztés sem jó” kampányba kezdett.

 

A politikus bírálta a csepeli facsereprogramot, melynek során a kiöregedett, többségében korhadásnak indult nyárfákat vágja ki az önkormányzat. Minden kivágott, sokszor balesetveszélyes fa helyett legalább három egészségeset ültet a kerület. Érdekesség, hogy Csepel ülteti a legtöbb fát Budapesten, ami a baloldali vezetésű kerületek fásításának a sokszorosa. A facsereprogramot az MSZP, így Takács Mónika is megszavazta – ám még a választási kampány előtt. Most úgy bírálják, mintha semmi közük nem lenne hozzá.

 

Ahhoz, hogy a kerület az itt lakók számára valóban élhető legyen, nem elég utakat, járdákat építeni, bölcsődéket, óvodákat, közterületeket felújítani. A csepeli strandfelújítás idei ütemében az önkormányzat a közel hatvanéves öltözők helyére épít újakat. A Szigethalmon élő politikusnak ez sem tetszik. Főképp, mert nem minden egyszerre történik, de azért sem, mert szerinte úgyis csúszni fog az átadás. Az MSZP-s önkormányzat által lakóparknak eladott, majd a jelenlegi vezetés által visszavásárolt egykori napközis tábor sem kerülte el a kritikát. A jelenlegi vezetés ismét napközis tábort épít ide, mellette pedig az MLSZ épít focipályát. A szocialistáknak ezzel az a legnagyobb bajuk, hogy szerintük a magántulajdonba került Csepel SC területén kellene pályát építeni. A bírálat abszurditása, hogy a szocialistákhoz közel álló tulajdonos közben le akarja bontani a Csepel SC épületeit, hogy lakóparkot vagy munkásszállót építsen a helyükre.

 

 

A Rákóczi Kert felújításával külön is foglalkozott Takács Mónika kampánylapja. Természetesen ebben is csak hibát találtak. A legnagyobb hiba szerintük az, hogy parkos területről van szó. Nem lett befedve, „csarnokosítva”. Vagyis ha hull a hó, esik az eső, a parkon belül ugyanez történik. A futókörrel is bajuk van, mert a szélessége nem tér el a megszokottól, így pedig – szerintük – előzni nem kényelmes. Kérdés, hogy egy MSZP-s politikus szerint mi a kényelmes: ami például a XIII. kerületben kényelmes és megfelelő, miért nem lesz Csepelen is az?

 

A legnagyobb kérdés viszont az, hogyan képzelne el bármilyen fejlesztést egy olyan vezető, aki azt a Munkásotthont igazgatja, ahol a rendszerváltás óta nem voltak fejlesztések. Alkalom, pénz lett volna rá. Az épület homlokzata mégis omladozik, a fűtési rendszer miatt télen vacognak a gyerekek, a szigetelés kritikán aluli, egyedül a színházterem belsejét sikerült a harminc év alatt egy alkalommal rendbe tenni.

TK

Utoljára frissítve: 2019. április 29. hétfő, 11:43

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail