Elsősegélynyújtás szülőknek

Kategória: Közélet 2019. máj. 14. kedd, 08:15

GMA 2899

Az elsősegélynyújtás alapjaival ismerkedhettek a szülők a Bóbita Tagóvodában május 13-án. A Szülők klubja rendezvény keretében szervezett programon az oktatást az Országos Mentőszolgálat munkatársai, Kiss Dezső és Kunert László tartották.

A szakemberek bemutatták az újraélesztés technikáit és a félautomata defibrillátor használatát. Az érdeklődők kipróbálhatták a babákon a mellkas kompresszió alkalmazását. Az oktatás elsődlegesen a vészhelyzetekben szükséges teendőkre hívta fel a figyelmet, illetve a szülőket felkészítette arra is, hogy magabiztosan nyújtsanak segítséget egy esetleges balesetnél vagy átmeneti rosszullétnél.

A szakemberek elmondták, hogy az elsősegélynyújtás célja az élet megmentése, a további egészségkárosodás megakadályozása, a gyógyulás elősegítése, amíg a szakszerű segítség meg nem érkezik. A laikus elsősegély nyújtónak elsősorban csökkenteni kell a baleset vagy rosszullét következményeit.

A csepeli tagóvodák dolgozóinak márciusban szerveztek háromnapos elsősegély tanfolyamot, ahol kiscsoportokban sajátíthatták el az életmentési alapokat. A mostani szülőknek tartott oktatás iránt sokan érdeklődtek, Ábel Attila alpolgármester is ellátogatott a helyszínre.

AZS

 

kepek/cikkek/2019_05/14_elsosegely_tanfolyam

 

 

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail