Petz Ferenc utca: több kuka lesz, korlátozzák az alkohol árusítását Kiemelt

Kategória: Közélet 2019. július 11. csütörtök, 12:30

petzLakossági kérésre kerülnek újabb szemetesek a Petz Ferenc utcai játszótér mellé, mivel többen keveselték azokat – mondta el a Csepeli Hírmondónak Ábel Attila alpolgármester, a körzet képviselője.

Az alpolgármester kiemelte: elmúlt években ez a környék sokat szépült. A városrehabilitáció során több mint 1,3 milliárd forint fejlesztés jutott Csepel központjára, de a lakossági kéréseknek megfelelve Borbély Lénárd polgármesterrel úgy döntöttek, hogy szükség van a dühöngő és a Petz Ferenc utcai játszótér további fejlesztésére, felújítására is. „A televízió, a tabletek és a számítógépek világában a fiatalokat már nem lehet poros grundokra csábítani, ahogy az a mi gyermekkorunkban történt.

Azt is látjuk, hogy a nagy játszóterek fejlesztése mellett a kisebbekre továbbra is figyelni kell. A felújítások során voltak kellemetlen hibák, többek között az új dühöngők és a játszótér kapuinál. Ezeket sikerült orvosolni. Továbbra is gond a Sétáló utcai italozás, ami sajnos életmódprobléma. A rendőrség és a közterület-felügyelet járőrözésével is csak kordában lehet ezt tartani. Az alkoholárusítás esti korlátozása újabb segítség lehet, amiről törvény készül. A tervezet alapján éjszaka nem lehet majd alkoholt vásárolni a nemzeti dohányboltokban, a jegyző pedig akár be is zárathatja azt a trafikot, amelyik nem tartja be a korlátozást” – emelte ki Ábel Attila, a körzet képviselője.

TK
Fotó: Vermes Tibor

Utoljára frissítve: 2019. július 11. csütörtök, 12:36