Csepelre jött Karácsony Gergely, de nem jelentett be semmit

Kategória: Közélet 2019. augusztus 10. szombat, 09:18

VTF 0563Elmaradt a nagy bejelentés Csepelen, hogy az ellenzéki összefogás részéről kik indulnak majd az októberi önkormányzati választáson. Azt viszont elmondták, hogy a Momentum miatt egyelőre összefogás sincs. Ennyi derült Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt sajtótájékoztatóján a csepeli Görgey téren augusztus 9-én. Az eseményen ismét bemutatták Erdősi Évát, aki az „összefogás” csepeli polgármester-jelöltje. Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke azt mondta, jövő héten közlik a csepeli ellenzéki listán és körzetekben induló képviselő-jelöltjeik nevét.

 

 

Karácsony Gergely arról beszélt, hogy az önkormányzati választással kapcsolatban minden nyitott kérdést lezártak Budapesten. Szerinte a választók többsége változást akar a fővárosban és Csepelen. A várost az ellenzék „közösen akarja visszaszerezni”. A mindennapi életet segítő fejlesztésekre és több zöldfelületre van szükség. Olyan vezetők kellenek, akik a helyi közösséget szolgálják, és a hétköznapi emberek gondjainak megoldásával foglalkoznak. Szerinte ilyen ember Erdősi Éva, aki Csepelen lakik -- jelentette ki a politikus.

Erdősi Éva, akit a csepeli MSZP delegált csepeli polgármester-jelöltnek, röviden annyit mondott, hogy minden csepeli polgármestere akar lenni. Szerinte véget kell vetni annak, hogy Csepelt a főváros legszegényebb kerületeként emlegessék. Olyan kerületnek kell lennie, ahol a mostaninál több munkahely van, s jól érzik magukat az emberek. Csepelen meg kell teremteni a feltételeit annak, hogy 21. századi városrésszé váljon.

Molnár Zsolt azt mondta, hogy Csepel nem narancs és nem vörös, hanem sokszínű lesz, mert az MSZP egy emberként áll az ellenzéki összefogás jelöltjei mögött. Úgy értékelte a csepeli Momentum visszalépését a helyi összefogás támogatásától, hogy az „sajnálatos és csak átmeneti döntés eredménye, a fiatalság hirtelen nekibuzdulása”, de reméli, hogy hétfőre meggondolják magukat. Ha mégsem így történne, akkor – szerinte - a helyi Momentum nélkül is legyőzik a Fideszt. Azt állította, hogy Szenteczky Jánosnak „nincs olyan ügye, amely megakadályozná a jelölését. „Ha ilyen lenne, nem indítanánk a választásokon”- fogalmazott. Állítása szerint a Fidesszel is indít más helyeken olyan jelölteket, mint Szenteczky, tehát nincs ebben semmi különös – bár konkrét példát erre nem hozott fel.

Az eseményen az LMP és a Jobbik képviselői is megjelentek, de hiányzott Tenk András, az LMP önkormányzati képviselője, akit állítólag már kizártak az egyeztetésekről. Ugyanez történt Pákozdi Józseffel, a Jobbik képviselőjével. Ő is azzal indokolta a döntését, hogy nem támogatja az MSZP által jelölt Erdősi Évát és az MSZP 2010 előtti garnitúráját. A Jobbik részéről egy Csepelen eddig teljesen ismeretlen férfi vett részt a sajtótájékoztatón, aki nem mutatkozott be.

cs. a.       

Utoljára frissítve: 2019. augusztus 10. szombat, 09:22