Borbély Lénárd és jelöltjei készen állnak Kiemelt

Kategória: Közélet 2019. augusztus 23. péntek, 13:47

 

testulet

A csepeli pártok és választási szövetségek közül a Fidesz–KDNP állította fel elsőként önkormányzati képviselő-jelöltjeit. Abban nincs nagy meglepetés, hogy Borbély Lénárd vezetésével folytatnák az elmúlt öt évben végzett munkájukat. Emellett látható, hogy a polgármester a bevált csapat híve, így a jelöltek többsége tapasztalt képviselő.

 

A jelöltek összeállításánál döntő szempont volt, hogy tettre kész, a csepeliek problémái iránt nyitott és érzékeny, elkötelezett embereket válasszanak ki.

A Fidesz-KDNP az elkövetkező öt évre a most is folyamatban lévő munkák folytatását ígéri. A kerület úthálózatának öt éven belüli, teljes aszfaltozását, az egészségügyi intézmények felújításának folytatását, az iskolák felújítását, a város-rehabilitációs projektek, panelfelújítások folytatását.

Borbély Lénárd és csapata a Csepelt érintő nagy fővárosi projekteket is támogatja. Meggyőződésük, hogy a kerület és a Csepel-sziget lakosságának szüksége van az új csepeli Duna-hídra, a gerincút befejezésére, a Corvin csomópont kétszintessé alakítására, és a kerületi rendőrség, mentőszolgálat további kiemelt segítésére. A Csepelen élő nyugdíjasok segítése továbbra is kiemelt szempont, de a parkolást, a P+R parkolók építését is szeretnék a korábbinál jobban támogatni a következő öt évben.

A Fidesz–KDNP csepeli jelöltjei a következők: 1-es körzet: Bercsik Károly; 2-es körzet: Zupkó János; 3-as körzet: Tukacs Lívia; 4-es körzet: Morovik Attila; 5-ös körzet: Szuhai Erika; 6-os körzet: Balogh Ernő; 7-es körzet: Kováts Dániel; 8-as körzet: Makray Barbara; 9-es körzet: Ábel Attila; 10-es körzet: Pintér József Gáborné; 11- es körzet: Nagy László; 12-es körzet: Czibulyáné Szonday Szilvia.

 

Civil összefogás alakul

 

Pártoktól független, civil összefogásban bíznak azok a főként Jobbikból, LMP-ből kivált közéleti szereplők, politikusok, akik Pákozdi József polgármesterjelölt mellett sorakoznak fel az őszi önkormányzati választáson. „Sokunknak elegünk van abból, hogy a közéletet szinte csak a pártok uralják. Pedig mi helyi polgárok is szeretnénk beleszólni a közbeszédbe, méghozzá önszerveződő módon. Ne mindig csak készen kapjuk a jövendő politikai döntéshozóinkat, hanem közülünk is kerüljenek ki olyan emberek, akik nem pártkatonaként hajtanak végre felsőbb utasításokat, hanem a helyi közösség igényeit figyelembe véve lesznek csepeli közszereplők. Legyen végre valós civil belefolyás lakóhelyünk életébe!” – szólította meg a pártfüggetlen politikában hívőket Pákozdi József, a Buckai Szövetség Egyesület Csepeli Csoportjának nevében. Pákozdi szerint elsődleges céljuk, hogy megtörjék a közel harminc éve tartó párturalmat a csepeli közéletben, és valóban olyan képviselőket juttassanak be a csepeli önkormányzatba, akik pártérdekektől függetlenül, hitelesen képviselik a csepeli polgárok érdekeit. A civil kezdeményezés még nem hirdette meg képviselőjelöltjeit, ám várható, hogy korábbi jobbikos, LMP-s és pártokhoz eddig nem kötődő jelöltjeik is lesznek.

Utoljára frissítve: 2019. augusztus 24. szombat, 14:35