Wolf József: Csepel ne csatatér legyen

Kategória: Közélet 2019. augusztus 28. szerda, 03:00

 

wolf jozsef

 

A Munkáspárt polgármesterjelöltjének programjában alapvetés, hogy Csepel legyen tiszta, rendes, élhető kerület. Ez nem valósítható meg úgy, hogy a Fidesz nem kérdezi meg az emberek véleményét, az ellenzék pedig csak a saját hatalmi harcaival van elfoglalva. Az igazi megoldást a Munkáspárt nyújtja, amely számára valóban az a fontos, hogy az önkormányzatban meghallják a csepeli lakosok hangját, az önkormányzatiság pedig ne csak eszköz legyen. A Munkáspárt nem adta fel sem a programját, sem az elveit mindenféle hataloméhes összefogás érdekében. Az önkormányzat a lakosságot szolgálja, ne pedig pártok csatatere legyen!

 

A lakhatás legyen alapvető emberi jog Csepelen. A kerületben megszűnt iparvállalatok helyén korszerű, megfizethető bérlakásokat kell építeni, hogy a lakhatási problémák többé ne tegyék lehetetlenné egyetlen csepeli életét sem.

 

Korszerűsíteni kell a meglévő panellakásokat. Sok még a teendő a felújítások, a hőszigetelés terén, ehhez pedig olyan önkormányzatra van szükség, amely valóban az emberekért van; megszerzi, előteremti a megfelelő forrásokat.

 

Legyen végre rend és biztonság Csepelen! A Munkáspártnak elege van azokból az állapotokból, amelyek a Karácsony Sándor utcán fogadnak esténként. Balhézás, verekedés, zajongás, kiabálás, szemét, bűz keseríti meg a sétálóutca környékén lakók életét. Ráadásul az sem ritka eset, hogy a lakosok autóit megrongálják. A Munkáspárt nem akarja ezt tovább tétlenül nézni, a rend érdekében határozottan fel fog lépni. A rendőrségnek is megvan a maga tennivalója, hogy az elviselhetetlen állapotokat megszüntesse.

 

 Elengedhetetlen, hogy a kerületben létrehozzák a nyilvános vécék hálózatát. A mindig elérhető, tiszta és ingyenes nyilvános mellékhelyiségek problémája egész Budapestet érinti, ahogyan arra a Munkáspárt főpolgármester-jelöltje, Thürmer Gyula programja is felhívja a figyelmet. Csepel járjon élen a probléma megoldásában! A nyilvános illemhelyek hálózatának kiépítése fontos lépés a kerület tisztasága és a lakók kényelme érdekében. Az ember számítson, ne a profit!

 

A Munkáspárt megoldaná Csepel közlekedésiproblémáit. Mielőbb szükség van a csepeli és a ráckevei HÉV összekötésére, és végre meg kell valósítani, hogy a lakók egyszerűen bejuthassanak a Belvárosba. Nem szabad tovább halogatni a földutak leaszfaltozását. Szégyen, hogy Csepelen még mindig vannak nehezen járható földutak. Rendészeti eszközökkel is meg kell akadályozni az illegális hulladéklerakást. Csepel nem szemétdomb, hanem mindannyiunk otthona. Ebbe a munkába be kell vonni, konkrét feladatokkal kell ellátni a polgárőrséget is.

 

Sportolhasson minden csepeli! Jó dolog, hogy sportlétesítmények épülnek a kerületben, de fontos, hogy azokat a kerületiek szabadon használhassák.

 

A Munkáspárt választási lehetőséget kínál mindazoknak, akik ígérgetések és politikai csatározások helyett olyan önkormányzatot akarnak, amely az emberekért dolgozik, és meghallja a lakosok szavát. Olyan önkormányzatot, amelynek döntéseibe a lakók beleszólhatnak, és ellenőrizhetik, mire költi a pénzüket. Adjanak esélyt a Munkáspártnak!

Utoljára frissítve: 2019. augusztus 28. szerda, 15:04