Többszörörsen elítélt férfi az ellenzéki kampánycsapatban

Kategória: Közélet 2019. szeptember 06. péntek, 08:54

 

ellenzek

Legalább nyolcszorosan büntetett előéletű férfi jelent meg a csepeli DK-Momentum- MSZP-Jobbik-LMP kampánycsapatában, és lophatta meg egy másik ellenzéki szervezet vezetőjét. Hazafi Attila 2013 februárjában négy év börtönt kapott befolyással való üzérkedés miatt. Lehetséges, hogy csepeli vállalkozókat is megkeresett, és pénzért cserében megbízásokat ígért nekik a győzelmük esetére. Amennyiben valakit megkárosított a képeken látható férfi, kérjük, jelentkezzen a rendőrségen! Július 28-án telefonon hívták Csizek Csabát, az ellenzéki Buckai Szövetség Egyesület vezetőjét.

 

A hölgy az MSZP központjából kereste. Azt kérte, hogy találkozzon Hazafi Attilával, a párt tanácsadójával. Hazafi hamarosan jelentkezett, ám elutasította, hogy nyílt helyen találkozzanak. Tárgyalás közben – állítása szerint – telefonon beszélt Komjáthi Imre MSZP-alelnökkel és más politikusokkal is. Mindeközben pedig – mint kiderült – ellopta vendéglátója bakkártya- adatait, amivel többször is fizetett a Tinderen (társkereső oldal) – mondta el Csizek Csaba a Csepel.hu-nak.

 

Amikor kiderült, hogy elfogyott a pénz a kártyájáról, a Csizek úr a bankba sietett. Ott megmutatták neki a tudtán kívüli átutalásokat. Azt is, hogyan sorakoznak a bank rendszerén az újabb tételek. „Felhívtam az MSZP-s tanácsadót, aki nem tagadta, hogy ő használta a bankkártya-adataimat. Ám azt állította, hogy csak kisebb összeget költött a bankszámlámról, és azt is vissza akarta adni. Napokig hitegetett, de aztán nem fizetett vissza semmit” – mondta el Csizek Csaba a Csepel.hu-nak. Az egyesület vezetője a szocialistákat is megkereste. Ők azt mondták, hogy ha a Hazafi meglopta, akkor az magánügy. Végül a bank fizette vissza a 63 ezer forintos kárát, ő pedig rendőrségi feljelentést tett. Kérdésre válaszolva Hazafi Attila azt sem tagadta, hogy őt marasztalta el 2013-ban a Szegedi Ítélőtábla folytatólagosan elkövetett befolyással való üzérkedés bűntettében.

 

Az ellenzék tagad Miután a sajtóban megjelent, hogy a kampánycsapatban felbukkant Hazafi Attila sokszorosan elítélt bűnöző, a csepeli MSZP többpárti közleményt adott ki. Állításuk szerint sem ők, sem a többi párt nem áll formális kapcsolatban vele. „Felszólítjuk a Fideszt, hogy fejezze be a csepeli demokratikus ellenzék lejáratását célzó hazug mocskolódást!” – írták. Csakhogy a fényképeknek nincs pártállásuk. Azokon pedig látható, hogy hol a fővárosi kampánycsapat pólójában, hol MSZP-s pólóban, mindig a kampánycsapat tagjaként, rendszeresen MSZP-s, DK-s, momentumos, LMP-s politikusokkal mutatkozik az ismét bűncselekménnyel vádolt férfi. A csepeli ellenzék ráadásul elfogadta a rovott múltú politikusokat. A szocialistákról mindenki tudta, hogy a csepeli kettős gyilkosság belső leszámolás volt. Ismert, hogy az MSZP egyik csepeli politikusa pedofil bűncselekményeket követett el. A listás jelöltek között van Szenteczky János, akit aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, felbujtóként elkövetett rágalmazás bűncselekménye miatt ítéltek el jogerősen. Ő hűtlen kezelés vádjával áll még büntetőeljárás alatt. Takács Krisztiánt korrupciós bűncselekmény, becsületsértés valamint magánokirat-hamisítás miatt is elítélték. Horváth Gyulát, az ellenzéki pártok DK-s listavezetőjét – igaz őt első fokon – szintén elítélték rágalmazás miatt.

 

Az ellenzékből csak a Momentum idegenkedett az erkölcsileg felvállalhatatlan jelöltek miatt, de csak addig, amíg kaptak egy jobb listahelyet. • TK

Utoljára frissítve: 2019. szeptember 06. péntek, 09:23