Pákozdi József: a választók igénylik a civil szervezetet

Kategória: Közélet 2019. szeptember 11. szerda, 15:13

 

Pakozdi

Jó páran megkérdezik tőlünk, illetve néhányan szemünkre is vetik, hogy mi az a Buckai Szövetség, hiszen ilyen szervezet nem is létezik Csepelen. Erre az a válaszom, hogy sem a Fidesz, sem az MSZP vagy a DK, de a többi párt sem csepeli, hanem országos párt, amelynek működik csepeli szervezete. Nos, így kell elképzelni minket, a Buckai Szövetség csepeli szervezetét. Civil társaság vagyunk, amely főként azokat a választókat szólítja meg, akiknek elegük van a pártpolitikából. Csepelen legalább 35 ezer olyan polgár él, akik nem szavaznak egyik pártra sem. Ők a passzívak, akik el sem mennek voksolni, mert nem látják értelmét. Most azonban úgy érezhetik, és ezt nekünk el is mondják, végre van olyan szervezet, amely nem pártként, hanem civilként cselekszik a csepeliekért.

 

Persze, a pártokra szavazókat is meg akarjuk nyerni magunknak, akik csalódtak abban, ami a kerületben történt az elmúlt harminc évben. Bizonyos felmérések azt mutatják, hogy szükség van ránk, civilekre, akik mindenkivel hajlandóak vagyunk együttműködni, akik készek Csepelért kiállni és tenni. Senki szekerét nem toljuk: sem a Fideszét, sem az összefogás pártjaiét. Mondhatják persze rám, hogy mit beszél ez a Pákozdi József, hiszen maga is jobbikos volt. Igen, 2009-ben beléptem a Jobbikba, mert bíztam benne, hogy képes jó irányba fordítani az ország és Csepel ügyeit. De az ember csalódhat és változhat. Ahogyan általában senki sem egy munkahelyen dolgozik élete végéig, úgy a politikai hovatartozásban is lehetséges a változás, mert adott esetben olyan kompromisszumokra kényszerítik, amelyek ütköznek az elveivel, tehát elfogadhatatlanok. Egy dolog biztos az életben: a változás. Elvi kérdés volt számomra, hogy szakítsak azzal a Jobbikkal, amelyik a 2010 előtti MSZP és DK súlyosan kompromittálódott csepeli vezetőit akarja újra a hatalomba emelni. Látnivaló, hogy az összefogás pártjai – gondolok az MSZP-re és a DK-ra – szétlopta a csepeli vagyont 2010 előtt. Ingyen átadták a közművagyont, a nagy múltú Csepel SC-t, bezárták a Weiss Manfréd által alapított kórházunkat… Akkor most miről beszélnek ők?

 

Másrészt a Fidesszel sem lehetünk elégedettek. Túlárazva végezték a beruházásokat, sok ígéretüket nem tartották be. Felújították a tüdőgondozót, de felháborító, hogy nincs benne új röntgengép. Elmaradt a Gubacsi híd felújítása és a Corvin-csomópont átépítése.

 

Közpénzszivattyúként működő, soha meg nem térülő beruházások, semmilyen csepeli kötődéssel nem rendelkező személyekről szobrok állítása, mégis kinek kellenek? Léteznek bizonyos tervek, de ezekről nem tájékoztatják időben a lakosságot. Igazából nem is kíváncsiak az emberek véleményére. Amit csepeli konzultációként hirdetnek, inkább „olcsó” propagandafogás.

 

Mi, a Buckai Szövetség csepeli szervezetének tagjai fontosnak tartjuk az emberekkel való személyes találkozást. Amikor a jelöltjeinknek gyűjtjük a támogató aláírásokat, mindenkivel beszélgetünk legalább 10-15 percet, s nem azt tesszük, hogy az orruk alá dugjuk az ívet, hogy itt írja alá, és kész. Emberszámba kell őket venni, a véleményüket meghallgatni, ez a programunk egyik lényeges eleme. 

 

Pákozdi József 

Utoljára frissítve: 2019. szeptember 11. szerda, 15:29