Ismét belső ellenségeket keres az ellenzéki összefogás

Kategória: Közélet 2019. szeptember 11. szerda, 15:29

 

osszefogas

Másfél év volt a felkészülésre, de Szenteczky János kampányfőnök és Szabó Szabolcs parlamenti képviselő egymást hibáztatják amiatt, hogy késve indult a kampány, és kettészakadt az ellenzék. Bangóné Borbély Ildikó ismét odaszúrt Takács Mónikának, az MSZP korábbi polgármesterjelöltjének. Arra viszont továbbra sem jutott elég idő és energia, hogy legyen önkormányzati programja az ellenzéki pártoknak.

 

Bár elméletileg Erdősi Éva a z MSZP és a – Jobbik kivételével – a többi, az összefogásban részt vevő ott ellenzéki párt polgármesterjelöltje, személye láthatóan nem fontos a pártoknak. A hírek szerint nem jut neki hely a kompenzációs listán. A kialkudott listasorrend a DK-Momentum-MSZP-Jobbik-LMP lesz. Vagyis a DK-s Horváth Gyulát követi a momentumos Dukán András, őt pedig Szenteczky János. Közülük csak Dukán indul egyéni jelöltként.

 

Aki pedig rá szavaz, az Szenteczky Jánosra is szavaz. Erről Szenteczky írt: szerinte ő csak akkor lesz befutó, ha Dukán egyéniben nyerni tud. „Bízom benne, hogy az október 13-ai választásig hátralévő öt hétben Dukán András rácáfol arra, hogy csak a befutó listahely elérése volt a célja” – fogalmazott az MSZP-s kampányfőnök.

 

Szenteczky – a Momentum mellett – Szabó Szabolcs ellenzéki politikust és a civileket is bírálta. Állítása szerint Szabó egyetlen dolgot képviselt az elmúlt közel egyéves egyeztetés során: a saját érdekeit.

 

Az, hogy a jobbikos Párkozdi József és az LMP-s Tenk András nem tudták a rovott múltú MSZP-DK-s jelölteket elfogadni, és nem lehetett meggyőzni őket pozíciókkal sem, ahogy az a Momentummal történt, különösen, felháborította Szenteczkyt. Szerinte a civil szervezetben indulók – Szabó Szabolcshoz hasonlóan – bomlasztják az ellenzéki egységet. „Biztos vagyok benne, hogy a csepeli választók is tudják: ez egyedül a Németh–Borbély párosnak, és a csepeli Fidesznek áll az érdekében” – fogalmazott.

 

De nem csak az MSZP-n kívüli erők kapták meg a „fideszbérenc” pecsétet. Próbálják Takács Mónikát, Dobák Istvánt és Tóth Mihály korábbi MSZP-s polgármestert is ilyen hírbe hozni. „Azt hallottam, hogy a bukástól félő fideszes vezetés Tóth Mihályék segítségével próbált ellenzéki szereplőket zsarolni” – írta egyikük. Dobák Istvánt Takács Mónikához hasonló, megalázó módon váltották le. És Takács Mónikának ismét odaszúrt Bangóné Borbély Ildikó, amikor irodabérlését megszüntette a Munkásotthonban, valószínüleg azért, hogy az intézménynek ez a bevétele se legyen. Erdősi Éva egyelőre küzd, hogy komoly jelöltnek tűnjön. Kevés ígéreteinek egyike, hogy a négyemeletes csepeli házakra még egy emeletet húzna vállalkozókkal, ahová szociális bérlőket is költöztetne. Önkormányzati házak azonban nincsenek, a társasházakat pedig kényszerrel lehetne erre rávenni. Erdősi az észak-csepeli fejlesztéseket, így az új híd építését nem támogatja, a csepeli strand és uszoda fenntartását megszüntetné, a HÉV-et viszont meghosszabbítaná. Utóbbi azonban állami, nem önkormányzati fenntartású. • TK

Utoljára frissítve: 2019. szeptember 11. szerda, 16:42

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail