Nyomtatás

Márki-Zay Péter Csepelen: ilyen egy tomboló diktatúra?

Kategória: Közélet 2022. február 11. péntek, 18:48

DSC00137Gonosz erők, tolvaj kormány, náci és fasiszta diktatúra: Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje Csepelen tartott utcafórumán nem válogatott a legkeményebb jelzőkben. Olyanokban, amiket biztosan nem mondhatna el szabadon egy diktatúrában.

 

Mintegy hatvan fős tömeg fogadta február 10-én Márki-Zay Pétert a Görgey Arthúr téren, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat Szakorvosi Rendelőintézeténél. A kampányrendezvény résztvevőinek többségét azonban nem az érdeklődők tették ki. A miniszterelnök-jelölt, az MSZP, a DK és Szabó Szabolcs momentumos kampánycsapata, korábbi csepeli szocialista politikusok valamint a Márki-Zay biztonsági emberei és a média képviselői voltak többségben. A fórum ráadásul egy újságíró kilökdösésével kezdődött. Először Szabó Szabolcs ellenzéki képviselőjelölt állt az útjába, hogy ne tudjon kérdést feltenni Márki-Zaynak, majd besegített neki a biztonsági emberek egyike, aki vállal lökte odébb a nekik nem tetsző újságírót.

 

A fórum első szónoka is Szabó Szabolcs, az MSZP-Jobbik-DK-Momentum-Párbeszéd csepeli-soroksári országgyűlési képviselő-jelöltje volt, aki az előválasztást nagy sikerként értékelte. Arra szólította fel az ellenzéki szavazókat, hogy akkor is vegyenek részt a választásokon, ha úgy gondolják, hogy Csepel-Soroksáron biztosan nyer az ellenzék.

 

Márki-Zay Péter kiemelte: példát mutattak abból, hogy jobb- és baloldaliak, ateisták és keresztények, cigányok és nem cigányok szeretetben együtt, egy közös célért tudnak összefogni. Kifejtette, hogy az Orbán-kormány szerinte hazánk ezeréves történelmének legkorruptabb kormánya. „Hihetetlen gonosz erőkkel állunk szemben” – fogalmazott. A kormány egyik legnagyobb vétkének nevezte, hogy „elültette a gyűlölet magvait”, ezért is érik őt az utcafórumok során inzultusok. Ezért ígéretet tett arra, hogy „az új kormány megszünteti a magyar-magyar közötti ellentétet”.

 

– „Szeretetbeszédét” – Márki-Zay így jellemzi szónoklatait - azzal folytatta, hogy a „tolvajkormány” folyamatos gyűlöletkampánnyal tudja csak a hatalmát fenntartani, ahogy tette azt Joseph Goebbels, a nácik propagandaminisztere vagy a Szovjetunió kommunista propagandistái. Hogy a történelmi paletta teljes legyen, azt is megjegyezte, hogy Orbán Viktor fasiszta diktatúrát épít.

 

– Azok a hazug rágalmak, amelyeket ránk próbálnak fogni, csak a Fideszre igazak – jelentette ki. Példaként említette, hogy a fizetős egészségügyi rendszert nem az ellenzék, hanem a kormány szeretné bevezetni. Márki-Zay szerint az inflációt is a kormány okozza - csak azt felejtette megemlíteni, hogy az infláció az Európai Unió országaiban mindenhol megugrott, és Magyarországon még így is átlag alatti. Az ellenzéki politikus megismételte azt a vádját is, mely szerint nem az ellenzék akarja megnyitni a határokat, hanem a kormány költözteti be a migránsokat.

 

Márki-Zay Péter nem felejtette el a „szeretetbeszédben” politikai célra használni a koronavírusos járványban elhunytakat. Azt állította, hogy a világon Magyarországon haltak meg tavaly a legtöbben, és ezért is a kormány a felelős. Most még finoman fogalmazott: korábban azt állította, hogy a kormány „pusztítja a nyugdíjasokat”, ez pedig kedvező az ellenzéknek, mert az idősebb korosztályokban több a fideszes szavazó. „Csak szeretettel lehet legyőzni a gonoszt, ahogy a sötétséget is csak a világosság győzi le. Abból a mély gödörből, amibe Orbán Viktor kormányozta az országot, a kijárat nem jobbra, nem balra, hanem felfelé van” – zárta beszédét az ellenzéki miniszterelnök-jelölt.

 

A Csepeli Hírmondó megkérdezte Márki-Zay Pétert: Mire gondolt akkor, amikor az előválasztási győzelme után tartott beszédében azt mondta, hogy leváltotta az ellenzéket, miközben a Görgey téren tartott fórumán mögötte álltak az MSZP, a DK és a Jobbik jól ismert helyi politikusai?

 

– Nem az MSZP-t és a Demokratikus Koalíciót kell leváltani, hanem a gazembereket, és mindenkit, aki lop vagy hazudik a diplomájáról. Az ellenzéket folyamatosan váltjuk le, most éppen a Bangónét – felelte az ellenzék miniszterelnök-jelöltje.

DSC00137.jpg DSC00143.jpg DSC00147.jpg

DSC00150.jpg DSC00153.jpg DSC00155.jpg

DSC00163.jpg DSC00171.jpg DSC00176.jpg

DSC00182.jpg DSC00188.jpg DSC00191.jpg

DSC00194.jpg DSC00197.jpg DSC00199.jpg

DSC00204.jpg DSC00205.jpg DSC00206.jpg

DSC00209.jpg DSC00210.jpg DSC00211.jpg

DSC00216.jpg DSC00217.jpg DSC00218.jpg

DSC00224.jpg DSC00226.jpg DSC00227.jpg