Mozgáskorlátozottak a családi napon

Kategória: Közélet 2015. szeptember 19. szombat, 17:33

csmope7Családi napot tartott a Csepeli Mozgássérültek Önálló Egyesülete (CSMOE) a Nagy Imre ÁMK udvarán szeptember 19-én. A rendezvényen szalonnát sütöttek és kötetlen beszélgetést folytattak a résztvevők. Hastáncosok fellépése és zenés táncműsor színesítette a délutánig tartó összejövetelt, amelyre Borbély Lénárd polgármester, Szuhai Erika önkormányzati képviselő, a Szociális, Egészségügyi és Fogyatékosügyi Bizottság elnöke, valamint Czibulyáné Szonday Szilvia önkormányzati képviselő, civil tanácsnok is ellátogatott.

Csepel polgármestere kötetlen beszélgetés alkalmával megköszönte Tóth Endre intézményvezetőnek, hogy helyet biztosított az egyesület tagjainak. Szólt arról is, hogy az önkormányzat szívesen nyújt segítséget a mozgásukban korlátozottaknak, támogatják rendezvényeiket, az éves kirándulást busszal segítik.

Idén nyáron a vácrátóti lovas tanyára látogattak el az érdeklődők – tudtuk meg Szabóné Szőke Hajnalka egyesületi vezetőtől. Kérdésünkre válaszolva tájékoztatott arról, hogy amióta átköltöztek új ügyfélszolgálati irodájukba lényegesen megnőtt a forgalmuk. Legtöbben munkahelykereséssel és közlekedési támogatással kapcsolatosan fordulnak hozzájuk.

Az önkormányzat idén januártól ingyen bocsátja az egyesület rendelkezésére az ÁMK-ban lévő ügyfélszolgálati irodát, ahol hétfőn és csütörtökön intézhetik ügyeiket a mozgásukban korlátozottak.

A 15 éves egyesület tagjai minden hónap utolsó keddjén klubnapot szerveznek, ahová nem csak a mozgássérülteket várják, szívesen fogadják a társasági élet kedvelőit – hívta fel figyelmünket Szuhai Erika a családi napon.

A rendezvény vendéglátásához a kerületi önkormányzat Csepel borával is hozzájárult.

A CSMOE ügyfélszolgálati iroda elérhetősége:

Nagy Imre ÁMK (Simon Bolivár stny. 4-8.)

Telefon: 277-3860/113

Fax: 277-3860

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ügyfélfogadási idő: hétfő:14-17;

csütörtök: 9-12 óra között

AZS

Fotó: Benkő-Molnár Fanni

csmoecsmoe2csmoe4csmoe6

csmoe5

Utoljára frissítve: 2015. október 07. szerda, 14:52