November 4-e az ÁMK-ban

Kategória: Közélet 2015. november 04. szerda, 15:46

amk3A forradalom leverésére emlékeztek a Nagy Imre ÁMK diákjai és tanárjai is november 4-én. Az intézmény aulájában kialakított emlékhelyen elhelyezte a megemlékezés koszorúit Fráter Béla csepeli 56-os hős, az önkormányzat részéről Ábel Attila alpolgármester és Pintér Józsefné önkormányzati képviselő, valamint az ÁMK részéről Tóth Endre igazgató és az intézményegység-vezetők.

Az ünnepség után számos érdeklődő diák vette körül Fráter Bélát. A forradalom és szabadságharc csepeli hőse részt vett a Sztálin-szobor lábának átvágásában, történetét érdeklődve hallgatták az ÁMK diákjai. Hamarosan rendhagyó osztályfőnöki óra keretében látogat majd el Béla bácsi az iskolába, és nagyobb közönség előtt fog mesélni a forradalomról.

A megemlékezésen jelen volt Babusa János szobrászművész is, akinek olyan kiállítása volt megtekinthető az ÁMK-ban, amely szorosan kötődik a magyarországi szocializmushoz. A hivatalos program után egy nyolcadikos csoportnak rendkívüli tárlatvezetést tartott, a gyerekek így megismerkedhettek a 20. századi magyar történelem néhány nagy alakjával, például IV. Károllyal és Mindszenty József bíborossal, illetve a tolószékes Leninnel és a kommunizmus szimbólumaival.

MN

fotó: Tóth Beáta

 

Utoljára frissítve: 2015. november 04. szerda, 16:12