A fővárosi tankerületi-igazgatók értekezlete a Fasangban

Kategória: Közélet 2015. november 11. szerda, 09:40

tankerertekezlet1A főváros minden szegletéből érkeztek tankerületi igazgatók november 9-én a Fasang Árpád Zeneiskolába azért, hogy a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ szervezeti átalakításáról tárgyaljanak.

A munkaértekezletet Kovács-Vass Erzsébet vezette, aki a KLIK fővárosi tankerületének az igazgatója. A szeptember 11-én létrejött szervezeti egység célja, hogy Budapest is rendelkezzen megyei szintű koordináló tankerülettel, biztosítva az egységes működést.

Kovács-Vass Erzsébet a csepel.hu kérdésére elmondta, hogy a fővárosi tankerület kéthetente mindig más kerületben tart értekezletet, ezáltal az egyes tankerületi igazgatók megismerkedhetnek a többi fővárosi kerület intézményeinek működésével, megismerhetik a kerületekre jellemző intézményszerkezetet, illetve speciális nehézségeket.

A hétfői találkozón tehát megismerhették a Csepelen működő intézményszerkezetet, és rácsodálkozhattak a sokszínűségére.tankerertekezlet

A tizenöt általános iskola mellett művészeti iskola, gimnázium és különféle szakképzési centrumok állnak a gyerekek rendelkezésére kerületünkben. 

A munkaértekezleten a - napi operatív teendőkön kívül - KLIK Szervezeti és Működési Szabályzata által előírt - 2016. január 1-jétől bevezetésre kerülő működés szerinti - feladat- és hatáskörök újraértelmezéséről is szó volt. A kerületi tankerületek, melyek határai megegyeznek a fővárosi kerülethatárokkal, továbbra is ellátják a szakmai fenntartói feladatokat, a fővárosi tankerületre a szervezet középszintjén a működés optimalizálása miatt van szükség – alapvetően pénzügyi területen vesz le sok terhet a kerületi igazgatóságok válláról.

MN

Utoljára frissítve: 2015. november 11. szerda, 09:53