Elismerések a Szociális Munka Napján Kiemelt

Kategória: Közélet 2015. november 12. csütörtök, 13:42

fkA Szociális Munka Napja alkalmából polgármesteri kitüntetéseket és intézményvezetői elismeréseket adtak át azoknak a szociális területen dolgozó csepelieknek, akik kiemelkedő munkájukkal kiérdemelték a nagyrabecsülést. A kitüntetéseket és a vele járó pénzjutalmat Borbély Lénárd polgármester, Fatérné Rothbart Mária, a Humán Szolgáltatások Igazgatóságának intézményvezetője és Tóth Endre, a Nagy Imre ÁMK intézményvezetője adta át a Radnóti Miklós Művelődési Házban november 11-én. Az eseményen megjelent Ábel Attila alpolgármester és Szuhai Erika önkormányzati képviselő is. 

 

Borbély Lénárd polgármester köszöntötte a művelődési ház nagytermében összegyűlt több száz embert. Emlékeztetett rá, hogy a kerületben mintegy háromszázan tevékenykednek szociális területen. Munkájukra nagy szükség van, hiszen ők azok, akik a leggyakrabban találkoznak a rászoruló emberekkel, hallgatják meg panaszaikat és azon vannak, hogy a tőlük telhető segítséget megadják. Az országban 1997 óta emlékeznek meg ezen a napon a szociális területen dolgozókra, akik megérdemlik a kiemelt figyelmet. A kormány arra törekszik, hogy több szakmában kidolgozza és bevezesse az életpályamodellt, amellyel vonzóbbá teheti a pályaválasztást. „Ez a nap az önöké, akik megérdemlik a kiemelt figyelmet és az őszinte tiszteletet. Csepel fontosnak tartja, hogy a legkisebbektől a legidősebbekig mindenki megfelelő gondoskodásban részesüljön” – mondta a polgármester.

Szuhai Erika, az önkormányzat szociális, egészségügyi és fogyatékosügyi bizottságának elnöke érdeklődésünkre elmondta, hogy büszkék lehetünk a szociális területen dolgozó munkatársainkra, akik a rászoruló csepeliek mindennapjainak részesei. Közöttük vannak bölcsődében dolgozók, szociális munkások, mások a házi segítségnyújtásban vesznek részt, és még sorolhatnánk. A társadalom arról ismerszik meg, hogyan bánik a szociálisan rászoruló embertársaival. Konkrét példaként említhető a nagycsaládosokkal való fokozott törődés. Külön érdemes szólni az ikerszülésekről: a kerületben jelenleg három olyan család van, ahol az utóbbi időben ikrek születtek. A csepeli önkormányzat a kicsik húsz hetes koráig ingyen biztosítja a gondozónői ellátást. Jó hír, hogy hamarosan újabb ikrek születése várható Csepelen.

Az ünnepi eseményen heten vehettek át polgármesteri kitüntetést és huszonegyen intézményvezetői elismerést.

Polgármesteri kitüntetésben részesült Balajthy Zoltánné pénzügyi ügyintéző, Mezei Mónika, az ÁMK szociális munkása, valamint a szolgáltatásszervezési csoport munkatársai: Halász József Péter csoportvezető, Hamza Károly, Márton András, Nedoma Miklós és Szabadi Csaba.

Intézményvezetői dicséretet kapott Fábián Jánosné, az ÁMK kisgyermekgondozója, Farkas Tiborné, a Belvárosi bölcsőde kisgyermeknevelője és Nagy Katalin technikai dolgozó. Pap Eszter, a Családsegítő Központ tanácsadója, Reményi Zsuzsanna raktáros, Pák Éva konyhai dolgozó, Halász Gézáné konyhai dolgozó. Kuglicsné Gál Gabriella, az Erdősori bölcsőde kisgyermeknevelője és Kiss Lilla technikai dolgozó. Pap Gábor, a Gyermekjóléti Központ családgondozója. Dr. Nász Ildikó gyermekfogorvos. Az idősellátás területén Jávor Anikó házi segítségnyújtás gondozónő, Portik-Hegyiné Krizsán Krisztina házi segítségnyújtás gondozónő, Urbancsek Beatrix házi segítségnyújtás gondozónő, Tamasián Józsefné szociális ügyintéző, Németh Józsefné nappali ellátásban dolgozó gondozónő. A Kertvárosi bölcsődéből Diós-Nagy Orsolya kisgyermeknevelő és Balog Bertalanné technikai dolgozó. A munkaügy területén Csabáné Velkei Andrea munkaügyi ügyintéző. A Védőnői Szolgálattól Szabó Dénesné iskolai védőnő és Gyapjas Katalin területi védőnő.

A többi kép IDE kattintva érhető el

 

cs. a. 

Utoljára frissítve: 2015. november 13. péntek, 10:36