Ismerős dallamok az ÁMK-ban Kiemelt

Kategória: Közélet 2015. november 15. vasárnap, 09:55

 

authEgy átlagos napon a Nagy Imre ÁMK előterét délután négy körül elárasztják a gyermekükért érkező szülők. November 13. azonban nem tartozott az átlagos napok közé: az aulában az Auth Henrik Fesztivál Fúvószenekar zenélt elsősorban a gyerekeknek, de előadásuk a szülők számára is élvezetes volt. Péntek János karmester hagyományt szeretne teremteni – célja, hogy minden csepeli általános iskolás megismerkedjen a zenekarban használt hangszerekkel.

 

Az előadást Bánó György, a zenekar egyik tagja tette még érdekesebbé. Az egyes számokat nem csupán felkonferálta, hanem érdekes zene- és hangszertörténeti előadást is tartott, valamint kérdéseivel a gyereket is bevonta a műsorba. A zenekar fellépését elsősorban alsó tagozatosok hallgatták, akik nagyon élvezték a zenét – a zene ritmusára tapsoltak, táncoltak, teljesen felszabadultak.

„A számokat úgy válogattuk össze, hogy a kisebbek számára is élvezhető legyen. A magyaros dallamok mellett könnyűzenét is játszottunk nekik, és látva az előadást talán a gyerekek közül is többen kedvet kapnak a zenéléshez” – értékelte az előadást Péntek János. A szülők és gyerekek olyan dallamokat hallhattak, mint Kodály Zoltán Kállai kettőse vagy Pongrácz Géza Kuruc csizmák nyomában című darabja.

„Az időpontválasztás teljesen tudatos volt. Azt szerettük volna, hogy nem csak a gyerekek, hanem a szülők is hallják ezeket a szép dallamokat. Úgy láttam, hogy jól sikerült, ezért minden segítséget megadunk az Auth Henrik zenekarnak, hogy más iskolákba is eljussanak ezzel az előadással” – tette hozzá Tóth Endre intézményvezető.

MN, fotó: Tóth Beáta

auth11

auth1auth3auth5

Utoljára frissítve: 2015. november 15. vasárnap, 10:20