Új hűtőgépet kapott a nyugdíjas házaspár

Kategória: Közélet 2015. november 17. kedd, 21:11

hutoAz Ökumenikus Segélyszervezet és a csepeli önkormányzat összefogásával kapott új hűtőgépet ajándékba a Mányó házaspár. A Nyuszi sétányon lakó nyugdíjas házasok otthonába november 17-én ellátogatott Borbély Lénárd polgármester, akitől idén szeptemberben kért segítséget Mányó János kerületi lakos.

Levelében arról írt, hogy a régi hűtőjük elromlott, javítani már nem lehet, így szívesen részt vennének az államilag támogatott hűtőgépcsere-programban. A házaspár azonban lecsúszott a kormány által kiírt pályázat határidejéről, ezért az önkormányzat munkatársainak közbenjárásával az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül jutottak új háztartási gépükhöz, amely már a konyhában áll.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tavaly ősszel hirdette meg az „Otthon Melege Programhoz” kapcsolódó felhívását államilag támogatott hűtőgépcserére. Az elbírálásnál előnyt élveztek a nyugdíjas és nagycsaládos pályázók. A hatalmas érdeklődésre való tekintettel az idén február közepéig meghosszabbított határidőig beérkezett pályázók már megkapták a régi, energiafaló készülékek helyett az új, energiatakarékos hűtőgépeket.

AZS

Fotó: Benkő-Molnár Fanni

huto2huto4

Utoljára frissítve: 2015. november 17. kedd, 21:16