Több száz állásajánlat a csepeli állásbörzén Kiemelt

Kategória: Közélet 2015. november 18. szerda, 08:32

allasborzeZsúfolásig megtelt a Radnóti Miklós Művelődési Ház földszinti része, ahol több mint harminc munkaadó legalább négyszáz állásajánlattal várta a csepeli álláskeresőket.

Az állásbörzét dr. György István, Budapest Főváros kormánymegbízottja nyitotta meg, aki elmondta, Budapest Főváros Kormányhivatala 2011 óta foglalkozik munkaerőpiaci, foglalkoztatási kérdésekkel. – Kezdetben szakigazgatási szervként, most pedig főosztályokba szerveződve dolgoznak kollégáim az álláskeresők segítésén, közvetítésén, tovább hasznos tanácsokkal látják el azokat, akik szeretnének a munka világába visszakerülni – mondta a kormánymegbízott, aki arról is beszélt, hogy hazánk munkaerőpiaci helyzete befolyásolja az ország gazdasági versenyképességét is. Ahogy fogalmazott, nem mindegy, hogy három és fél millió ember vállán nyugszanak az ország terhei, vagy négy és fél millióén. A kormánymegbízott kiemelte, a csepeli önkormányzat és a Kormányhivatal XXI. Kerületi Hivatala a rendelkezésre álló forrásokat maximálisan kihasználja, amiért dicséret illeti: munkaerőpiaci feladatokra az idei évben 415 millió forint érkezett Csepelre, 2011. januárja óta pedig összesen 2, 25 milliárd forintot fordítottak kerületünkben a foglalkoztatási helyzet javítására.

Borbély Lénárd, Csepel polgármestere köszönetét fejezte ki, hogy a Kormányhivatal immár ötödik éve szervezi Csepelen az állásbörzéket, bevonva ebbe a munkába az önkormányzatot is. Talán ennek is köszönhető, hogy Csepelen folyamatosan csökken a regisztrált munkanélküliek száma, tette hozzá. – Legfontosabb feladatunknak a gazdaság fejlesztését, a cégek Csepelre vonzását, és a munkahelyteremtést tekintjük. Olyan partnereket keresünk, akikkel megállapodásokat tudunk kötni arra vonatkozóan, hogy munkaerő-felvételnél a csepeli álláskeresőket részesítsék előnyben – mondta Borbély Lénárd, majd utalt a Metrans Danubia Kft. beruházására, amely 2017. januárjától kétszáz új munkahelyet fog teremteni Csepelen.

A novemberi adatok szerint Csepelen 2038 álláskereső van, közülük 353-an vesznek részt közfoglalkoztatásban. Országosan is kiemelkedőnek számít, hogy Csepelen a közfoglalkoztatottak 31,7%-a vissza tudott térni a munkaerőpiacra.

A munkaadók által rendszeresen keresett szakmák mellett, mint például a mérlegképes könyvelő, villanyszerelő, gépkezelő, még sokféle ajánlat közül válogathattak az álláskeresők: cukrász, karbantartó, műszaki előadó, közterület-felügyelő, szerződéses katona, kamionsofőr, adminisztrátor, vámügyintéző, nyugdíj-tervező. Nemcsak a munkaadói standoknál, hanem az előadásokon is nagy volt az érdeklődés, ahol álláskeresési technikákkal ismerkedhettek meg a résztvevők. A szakemberek egyéni tanácsadást is tartottak, ahol önéletrajz és motivációs levelek írásában nyújtottak segítséget, valamint a megváltozott a munkaképességűek számára adtak hasznos tanácsokat.

Az állásbörzét Budapest Kormányhivatala XXI. Kerületi Hivatalának Foglalkoztatási Osztálya szervezte, együttműködésben Csepel Önkormányzatával és a Csepeli Városfejlesztési és Gazdaságfejlesztési Nonprofit Kft-vel.

LG

fotó: Tóth Beáta

allasborze3allasborze4allasborze5allasborze6allasborze8allasborze9

Utoljára frissítve: 2015. november 18. szerda, 09:06