24 órás röplabda a cukorbetegekért Kiemelt

Kategória: Közélet 2015. november 21. szombat, 12:38

ropi8A diabétesz világnapja alkalmából szervezett 24 órás figyelemfelhívó röplabda-játékot a Sportos Cukorbetegekért Egyesület a Kék Iskolába. A november 21-én rendezett eseményen az esős szombat reggel ellenére megtelt az általános iskola aulája és tornaterme. A játékosok az általános iskolás és a gimnazista korosztályból kerültek ki, de az informatív előadások és kiállítások miatt bárki számára érdekes lehet az esemény.

A diabétesz világnapján elsősorban azon kutatók, orvosok eredményeit ünnepli a világ, akik 1921, az inzulin felfedezésének éve óta tettek a cukorbetegek életszínvonalának emeléséért. Ma már a cukorbetegek is teljes értékű életet élhetnek, épp ezért a rendezvény fővédnöke Ferjancsik Domonkos világ- és Európa-bajnok kardvívó, aki a legszebb eredményeit már cukorbetegként érte el.

Vasárnap reggelig tart a rendezvény, addig a szervező egyesület számos programmal készült. A figyelemfelkeltő és informatív előadások mellett kézműves foglalkozások, sportbemutatók, Star Wars jelmezek bemutatója várja az érdeklődőket. Ezek mellett megtekinthető Boldizsár Balázs Lehel 14 éves diabéteszes fiú képzőművészeti kiállítása, és egy kortörténeti kiállítás, mely a cukorbetegek kezelésére szolgáló eszközöket mutatja be a kezdetektől napjainkig.

MN 

fotó: Tóth Beátaropi5ropi6

ropiropi2ropi3

Utoljára frissítve: 2015. november 21. szombat, 12:45