A parlamenti ellenzék tele van korrupciós ügyekkel Kiemelt

Kategória: Közélet 2015. november 23. hétfő, 15:49

sajttaj2A Fidesz választ vár az MSZP-t és a Jobbikot érintő korrupciós vádakra. Halász János, a Fidesz frakcióvezetője ezt azzal kapcsolatban mondta az Országgyűlésben tartott sajtótájékoztatón, hogy parlament hétfőn antikorrupciós vitanapot tartott a Jobbik kezdeményezésére, az MSZP és az LMP támogatásával. Ma azok vádolnak minket korrupcióval, akik elherdálták az ország vagyonát – fogalmazott a kormánypárti képviselő, hozzátéve, hogy a szocialisták dombok közé építettek alagutat, a pusztába völgyhidakat, és 40 centiméteres kilátókat, a nokiás doboz pedig a baloldal nyolcéves kormányzásának jelképe lett.

A képviselő hangsúlyozta: a Fidesz-kormány zéró toleranciát hirdetett a korrupcióval szemben példaként említve, hogy a mostani kabinet volt az, amelyik alaptörvénybe foglalta az állami vagyonnal való felelős gazdálkodást. A képviselő szerint az új kormány sokat tett a feketegazdaság elleni harcban, átláthatóvá tette a pártfinanszírozást és kizárta a közbeszerzésből az offshore cégeket.

Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő a sajtótájékoztatón hozzátette: meglepő, hogy azok kezdeményezték a vitanapot, akik sem a Büntetőtörvénykönyv módosítását, sem egyéb korrupcióellenes törvényjavaslatokat nem szavaztak meg a parlamentben. Megjegyezte, az ellenzék a vitanappal valójában a saját korrupciós ügyeikről kívánja elterelni a figyelmet.

A képviselő konkrét ügyekre is kitért, megemlítve az EP tagságából felfüggesztett Jobbikos Kovács Béla, és az MSZP-s Hiszékeny Dezső ügyét. Németh Szilárd a sajtótájékoztatón hozzátette: az Együtt második éve nem tud elszámolni a Haza és Haladás Alapítvány külföldi támogatásaival. A mai nap kiváló alkalom arra, hogy választ kapjuk erre a kérdésre például Szabó Szabolcstól az Együtt csepeli országgyűlési képviselőjétől – tette hozzá a képviselő.

 

Takó Szabolcs

fotó: Kocsis Zoltán

sajttajsajttaj5

 

Utoljára frissítve: 2015. november 24. kedd, 11:43