Kéz a kézben jár az illegális bevándorlás és a terrorizmus

Kategória: Közélet 2015. november 26. csütörtök, 12:58

nemzbizEgyértelművé vált, hogy a migráció, az illegális bevándorlás és a terrorizmus kéz a kézben jár – jelentette ki Németh Szilárd az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szerdai zárt ülését követően.

Németh Szilárd újságíróknak elmondta, pontos, szakszerű és tényekre alapozott tájékoztatást kapott a terrorizmus európai helyzetéről. A bizottság fideszes alelnöke aláhúzta, a párizsi merényletekben részt vett terroristák mindegyike a francia titkosszolgálatok látókörében volt korábban. A szolgálatok végzik a dolgukat, viszont vannak olyan felelőtlen politikusok, akik nem figyelnek rájuk – jegyezte meg.

"A HOSSZÚ ÉVEK ÓTA TARTÓ MIGRÁCIÓ IS FELELŐS A TERRORIZMUSÉRT."

A képviselő kiemelte, a magyar kormány és a Fidesz-frakció rendszeresen figyelte a beszámolókat, és a szolgálatok információja, valamint a magyar emberek véleménye alapján hozta meg döntéseit.

Hangsúlyozta, a Fidesz és a kormány jól döntött akkor, amikor figyelembe vették az emberek véleményét a nemzeti konzultáció alapján, és meghozták azokat a parlamenti, illetve kormányzati döntéseket, amelyekkel megvédték az országot a beáramló illegális migránsok hadától. A politikus arról is beszélt, hogy nincs közvetlen terrorveszély Magyarországon.

Németh Szilárd leszögezte, egyértelművé vált, hogy a migráció, az illegális bevándorlás és a terrorizmus kéz a kézben jár. Hozzátette: a hosszú évek óta tartó migráció is felelős a terrorizmusért; a párizsi merényletekben is jól látható, hogy másod-, illetve harmadgenerációs elkövetők voltak a mostani migrációs hullámra rácsatlakozók mellett.

A Terrorelhárítási Központ (TEK) hétvégén két csoportot fogott el, lőfegyvereket, robbanóanyagokat is talált náluk, a házkutatásokon pedig bombalaborra is bukkantak. Németh Szilárd a Fidesz-frakció nevében köszönetét fejezte ki a TEK-nek a sikeres akcióért. 

(fidesz.hu)

Utoljára frissítve: 2015. november 26. csütörtök, 13:12