Németh Szilárd: Nem tudni, hány menekültnek álcázott terrorista jön Európába

Kategória: Közélet 2015. november 27. péntek, 11:33

nsz A kötelező menekültkvóta ellen szólalt fel a nemzetbiztonsági bizottság fideszes alelnöke egy ajkai lakossági fórumon. Szerinte Magyarországon gyakorlatilag megszűnt az illegális bevándorlás, de ha ekkora tömegben érkeznek a migránsok, akkor a terroristák elküldhetik embereiket az Európai Unióba.

A várakozások szerint egyre több migráns fog érkezni Európába, és nem tudni, hogy közülük hányan “álcázott terroristák” – fogalmazott a nemzetbiztonsági bizottság fideszes alelnöke csütörtökön a Fidesz Ajkán tartott lakossági fórumát megelőző sajtótájékoztatón. Németh Szilárd azt mondta, a titkosszolgálatok rámutattak a kötelező bevándorlási kvóta veszélyeire, hiszen ha ekkora tömegben érkeznek a migránsok, akkor a terroristák elküldhetik embereiket az Európai Unióba.

Két héttel ezelőtt ezt megtapasztalhattuk a párizsi terrortámadások esetében is – tette hozzá. Kijelentette, a kötelező betelepítési kvóta jogtalan, mert ránk akarják erőszakolni, és el akarják venni tőlünk azt a jogot, hogy meghatározhassuk, kivel akarunk együtt élni. A jelenlegi számok alapján a kvóták 166 ezer ember elosztását jelentik, de már több mint egymillióan vannak Európában – mondta. Németh Szilárd szerint ezek alapján három-négy éven belül Magyarországon egy “Szeged városnyi” illegális bevándorlót kellene fogadni.

A nemzetbiztonsági bizottság fideszes alelnöke kimondta: a kormányzati intézkedések hatására – műszaki és jogi határzár, a honvédség bevonása – Magyarországon gyakorlatilag megszűnt az illegális bevándorlás, holott a migránsok száma az év korábbi időszakában meghaladta a 390 ezret. Közülük pedig csak 170 ezren voltak együttműködőek, a többiek “lerohanták az országot, majd átrohantak Ausztriába és tovább arra a célra, amit maguknak kinéztek” – fogalmazott.

Fenyvesi Zoltán, a Fidesz helyi választókerületi elnöke úgy fogalmazott: a kvóták elleni fellépés azért fontos, mert meg kell védeni hazánkat és Európát, valamint meg kell védeni elveinket is.

Forrás: HVG

Utoljára frissítve: 2015. november 27. péntek, 12:08