Dr. Lomnici Zoltán: ha kell, a kerítések Európája leszünk

Kategória: Közélet 2015. november 27. péntek, 13:38

m4Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkára, Németh Szilárd, a Fidesz országgyűlési képviselője, és Dr. Lomnici Zoltán, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) szóvivője tartott előadást a Királyerdei Művelődési Házban az elmúlt öt év eredményeiről, az illegális migráció veszélyeiről, és arról, hogy miért fontos a Fidesz kötelező betelepítési kvóta elleni aláírásgyűjtése.


Németh Szilárd, a Fidesz országgyűlési képviselője tényekkel és számadatokkal alátámasztva mutatta be az elmúlt öt év eredményeit. Emlékeztetett arra, hogy a második Orbán-kormány 2010-ben csődközeli állapotban vette át az országot, 2015-re mégis minden mutatóban javulást értünk el: az csökkent az államadósság és a munkanélküliség, a foglalkoztatottak száma megugrott, az EU-s országok közül pedig a második legnagyobb GDP-növekedést értük el. Ez szerinte elsősorban a kormány munkaközpontú gazdaságpolitikájának köszönhető. – A kormány közügyként tekint a gyermekvállalásra – jelentette ki Németh Szilárd, majd ismertette a családi adórendszer előnyeit, és nemzetgazdasági hozadékát. Kiemelte, hogy nőtt a házasságkötések, és a gyermekvállalások száma is. – Mi nem azokon akarunk segíteni, akik a gyerekekből akarnak megélni, hanem azoknak, akik a gyerekekért élnek – fogalmazott. Beszélt a rezsicsökkentés eredményeiről is: míg korábban mi fizettük Európában a legmagasabb gázárat, ma már nálunk van a második legolcsóbb gázár. A rezsicsökkentés gazdasági hatásaival kapcsolatban elmondta, egy átlagos magyar család évente 150 ezer forintot takaríthatott meg, ami többek között a kiskereskedelmi forgalom és a kis címletű állampapír-állomány növekedésében jelentkezett. Hozzátette, az Első Nemzeti Közműszolgáltató létrehozásának célja a rezsicsökkentéssel elért eredmények biztosítása. Németh Szilárd szerint a rendszerváltás óta eddig a jelenlegi kormány tett a legtöbbet a gyermekéhezés felszámolásáért, jelentősen nőtt ugyanis az ingyenesen étkező gyermekek száma. Ezzel kapcsolatban elmondta, aki a közoktatási rendszerbe bekerül, naponta négyszer kap enni. – A jövőben szeretnénk elérni, hogy a rászorultak ételhez jussanak hétvégén és a szünidő alatt is – tette hozzá.
– Amit az elmúlt öt évben elértünk, az nem a kormány, és nem Orbán Viktor sikere, hanem a magyarok által közösen elért eredmény, amelyek most az illegális migrációval, és a kötelező betelepítési kvótával veszélybe kerültek – mondta Németh Szilárd, majd arra kért mindenkit, hogy támogassa a Fidesz kvóta elleni aláírásgyűjtését, mert a Fidesz az egyetlen párt Magyarországon, amelyik képes megvédeni országot.

 – Most az a legfontosabb kérdés, hogy meg tudjuk-e védeni az országot, meg tudjuk-e védeni a közös eredményeinket – kezdte előadását Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkára, aki összefoglalta az illegális migráció közelmúltbeli eseményeit. Kitért a nemzeti konzultáció jelentőségére, és arra, hogy a konzultációra adott válaszok széles körű felhatalmazást adtak a kormánynak, hogy az illegális migráció elleni fellépés, a műszaki és a jogi határzár eredményes legyen. – Nemzetközi tapasztalatok szerint a kerítés hatodával csökkenti az illegális határátlépők számát. Mi ennél sokkal jobb eredményt értünk el, mert az illegális migránsok száma a minimálisra, naponta néhány főre csökkent – mondta Kontrát Károly, majd hozzátette, ha szükséges, a magyar-román határon is kerítés fog épülni. Megjegyezte, hogy mindeközben a baloldal a bevándorlók mellett áll, a Jobbik magatartása pedig kétszínű, mert verbálisan bevándorlás-ellenesek, de alapvetően iszlámpártiak. Emlékeztetett arra, hogy az elmúlt öt évben a rend érdekében hozott törvényeket egyik ellenzéki párt sem szavazta meg. Elmondta, egyre több ország elismeri a döntésünk helyességét, és belátja, amit a magyar kormányfő kezdettől fogva mondott, hogy a schengeni határokat meg kell védeni. Az államtitkár szerint azért fontos, hogy minél többen írják alá a kvóta elleni tiltakozást, mert a nemzetközi fórumokon az ország vezetői hivatkozhatnak arra, hogy Magyarországon milliók utasítják el a migránsok betelepítését, azt, hogy öt év alatt egy szegednyi migránst kelljen befogadnunk. A kötelező kvótát jogtalannak nevezte, mert arról hazánkat nem kérdezték meg, továbbá szerinte az tovább erősíti a migrációt, valamint a terrorizmus-veszélyt.

Dr. Lomnici Zoltán, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) szóvivője elmesélte, milyen tapasztalatok érték, amikor néhány CÖF-önkéntessel egy pár száz méteres erdőszakaszt tisztítottak meg a migránsok által hátrahagyott tonnányi szeméttől. Elmondta, hogy többnyire jó erőben lévő, fiatal férfiakat látott, és csak elvétve néhány fiatalasszonyt és gyermeket. A CÖF szóvivője elmagyarázta, az Európába zúduló migránsok jogilag azért nem minősülnek menekülteknek, mert a Genfi Egyezmény kifejezetten a háború elől menekülőkre vonatkozik. E szerint menekült Magyarország területére ma kizárólag Ukrajnából jöhet, így aki biztonságos harmadik országból érkezik, az nem minősül nemzetközi jogi értelemben menekülteknek. – Idén már a negyedik terrorcselekmény történt Franciaországban. Hány embernek kell még meghalnia, hogy az uniós vezetők változtassanak politikájukon – tette fel a kérdést, majd felhívta a figyelmet egy uniós irányelvre, amely szerint a menekültstátuszt elnyert személy egy év után családegyesítés címén magával hozhatja a feleségét, és egyéb családtagjait is. A EU előtt álló jogi lehetőségekről szólva rámutatott, az Amerikai Egyesült Államok a szeptember 11-ei merénylet után olyan szigorú intézkedéseket vezetett be, hogy azóta csak egyetlen terrorcselekmény történt Amerikában. A párizsi merényletek után pedig az elnöki vétó kilátásba helyezése ellenére 47 demokrata képviselő szavazatával megszavazták, hogy szíriai és iraki migráns csak egy széles körű nemzetbiztonsági átvilágítás után léphet be az országba. – Amíg az Eurojust elnöke azt mondja, hogy bizonyítottan terroristák vannak a migránsok között, és a német Szövetségi Bűnügyi Hatóság pedig 8 ezer, az Iszlám Államhoz közel álló, Németországban élő muszlim szélsőségesről, és 160 aktív terroristáról beszél, addig a kvótarendszert el kell utasítanunk – mondta Dr. Lomnici Zoltán, aki üdvözölte, hogy Orbán Viktor ki merte mondani, a kvótarendszerrel terroristákat is szétoszthatnak az unió országaiba. – A párizsi terrortámadások után le kell zárni a határokat, és aki nem jogosult nemzetközi védelemre, haza kell küldeni. Ha fokozódik a terrorveszély, és a biztonságunkat csak így tudjuk szavatolni, akkor a kerítések Európája leszünk – jelentette ki, majd hozzátette, Európában nemcsak migrációs válságról, és terrorfenyegetettségről beszélhetünk, hanem már háború zajlik.

A lakossági fórumon jelen volt még Borbély Lénárd, Csepel polgármestere, valamint Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek.
LG

mm2m3

Utoljára frissítve: 2015. november 27. péntek, 13:46