Tizenöt tonna krumpli, háromezer család – a csepeli önkormányzat karácsonyi akciója Kiemelt

Kategória: Közélet 2015. november 29. vasárnap, 08:37

krumpli5Csepel hat különböző helyszínén összesen 15 tonna burgonyát osztott szét az önkormányzat a Csepeli Városgazda Zrt. és a Csepeli Városkép Kft. együttműködésével.

Az önkormányzat hat különböző helyszínen – Ady lakótelep, Béke tér, Királymajor, Sétányok, Királyerdő, Háros – összesen tizenöt tonna Újfehértóról származó magyar burgonyával kedveskedett a csepelieknek, akiknek a karácsonyi ajándékért cserébe egy csepeli lakcímkártyát kellett felmutatniuk.

– Tavaly, az önkormányzati választás kampányában a csepeli Fidesz burgonyaosztó akciója annyira sikeres volt, hogy azt gondoltam, idén - immáron az önkormányzat szervezésében - megismételhetnénk. Tizenöt tonna krumplit osztottunk szét, amely három ezer csepeli családnak jelent segítséget. Nagyon hálásak voltak az emberek, és köszönetüket fejezték ki, hogy nemcsak a választási kampányban gondolunk rájuk– mondta el a Csepel.hu kérdésére Borbély Lénárd, Csepel polgármestere, aki az öt kilós zsákokat Ábel Attila alpolgármesterrel, és a polgármesteri kabinet munkatársaival együtt személyesen nyújtotta át a várakozóknak. A helyszíneken jelen volt még az adott körzet önkormányzati képviselője is. A polgármester és csapata a Duna utcai Nyugdíjasházban is látogatást tett, ahol minden lakónak egy-egy zsák krumplit ajándékozott.

 

Voltak, akik már félórával a meghirdetett időpont előtt beálltak a sorba, így kezdéskor több helyszínen hosszú sor alakult ki. A hideg idő ellenére az emberek türelmesen várakoztak, mert a gördülékeny szervezésnek köszönhetően gyorsan haladt az osztás. Fiatalok, középkorúak és idősek egyaránt eljöttek, akik közül sokan gratuláltak a polgármesternek.

Borbély Lénárd elmondta, az önkormányzat szeretne hagyomány teremteni, és a burgonyaosztást évente megismételni.

LG

fotó: Tóth Beáta és Benkő-Molnár Fanni

krumplikrumpli2krumpli4krumpli6krumpli7krumpli8krumpli14krumpli10krumpli11krumpli13

Utoljára frissítve: 2015. november 29. vasárnap, 08:55