Breaking: Brüsszel még mindig kvótát akar

Kategória: Közélet 2015. november 30. hétfő, 18:30

alairasKormányzati forrásaink megerősítették, amit eddig is sejtettünk, hogy Brüsszel továbbra sem tett le a kötelező betelepítési kvóta ötletéről.

A küzdelem tehát korántsem ért véget.

A tegnapi EU-török csúcson született megállapodás nem a kötelező betelepítési kvóta halálát jelenti, csupán egy részmegállapodás. Mindössze annyi történt, hogy az a 400 ezer migráns, akiket az Unió Törökországból vesz át, azokat nem kell valamilyen számítás alapján kötelező módon befogadnunk. Ez tehát siker.

Ugyanakkor a kötelező betelepítési kvóta ötletét egyelőre csak a Törökországból átveendő migránsok esetében sikerült megvétózni, az eddig illegálisan Európába érkező másfél milló bevándorlóra a tegnapi megállapodás nem terjed ki. Brüsszel itt továbbra is ragaszkodik a kötelező betelepítési kvóta ötletéhez. 

Mint ahogy a tegnapi csúcson azokról sem esett szó, akik még csak most jönnének. Afrikából, vagy bárhonnan. Csak éppen nem Törökországon keresztül utaztatják őket. 

Hogy metaforikusan fogalmazzunk, a csőtörés miatt még mindig vízben áll a lakás, csak egy lyukat tapasztottunk be. A probléma még nincs elhárítva.

Brüsszel tovább fenekedik.

888.hu

Utoljára frissítve: 2015. november 30. hétfő, 18:33