75 milliót fialt a politikus cége

Kategória: Közélet 2015. december 01. kedd, 12:57

Hudk JnosFelháborodott cikket tett közzé internetes blogján Hudák János, a Párbeszéd Magyarországért (PM) politikusa. A felháborodás oka az volt, hogy a Csepeli Hírmondó kérdéseket tett fel a politikushoz kötődő óvodai néptánc oktatással kapcsolatban. Bár válasz még nem érkezett, egy nyilvános cégadatbázisból annyit sikerült megtudni, hogy a politikus betéti társaságának árbevétele 2014-ben 75,445 millió forint volt.

Nem csitultak az indulatok miután kiderült, hogy az átláthatóságot is növelő óvodai fejlesztések ellen leginkább tiltakozó csepeli politikus egy, óvodákban néptáncot oktató betéti társaságot vezet. Az ügyben felszólalt és nyílt levelet tett közzé Hudák János és Szabó Szabolcs parlamenti képviselő is.

 

Hudák: hamis látszat, hogy tisztességtelen

 

„A Csepeli Hírmondó november 12-ei számában „Gazdasági érdek állhatott a képviselői tiltakozás mögött?” címmel egész oldalas írás jelent meg, mely engem és családomat rossz színben tüntet fel. Valótlanságokkal és csúsztatásokkal azt a hamis látszatot kelti, mintha tisztességtelenül jutottunk volna bevételhez és csupán ennek féltése állt volna az óvodaegyesítéssel kapcsolatos tiltakozásom hátterében, ami természetesen hazugság” – válaszolta Hudák János a vele kapcsolatban felhozott állításokra.

A politikus arról is beszámolt, hogy kérdésekkel fordult az óvodai táncoktatással kapcsolatban az önkormányzathoz, ami után ők szó szerint ugyanolyan kérdéseket kaptak. Szerinte azonban a kérdések rosszindulatot tükröznek. „Szép ez a történet, ugye? Vajon erről a szabadságról papolt Németh Szilárd október 23-ai beszédében? Amikor egy ellenzéki képviselőt vagy bármely kritikust az aktivitása miatt a családján keresztül próbálnak meg ellehetetleníteni? Vajon ezért küzdött az akkori Orbán Viktor a rendszerváltás idején? Nem hinném” – fogalmazott Hudák János a közérdekű adatkérésre reagálva.

Szintén megszólalt az ügyben Szabó Szabolcs parlamenti képviselő, aki gyakran sejt korrupciót és kétes politikai összefonódásokat a közéletben. Korábbi kampányfőnökének óvodai üzleteiben azonban nem lát kivetnivalót. Szabó szerint politikustársának cége elismerésre méltó munkát végzett a csepeli óvodákban. Ehhez képest szerinte most egy ócska politikai bosszúhadjárat keretében megfelelő végzettséggel és gyakorlattal nem rendelkező emberek foglalkoznak a gyerekekkel.

 

Ez egy álságos helyzet – állítja az alpolgármester

Ha egy fideszes képviselő családi cége keresne évi 75 millió forintot – többek között - a csepeli óvodákban, naponta számolna be erről az RTL Klub híradója– reagált Ábel Attila alpolgármester a történtekre. Az alpolgármester szerint látni kell, hogy önkormányzati képviselőknél álságos, ha önkormányzati intézményekben üzletelnek.

„Hudák János önkormányzati munkája többnyire az óvodák körül forgott az elmúlt egy évben. Ennek ilyen körülmények között elég rossz üzenete van. Egy demokráciában ráadásul természetes, hogy politikusként neki ugyanolyan kötelessége kérdésekre válaszolni, mint ahogy ő elvárja ezt más politikusoktól” – emelte Ábel Attila.

Csepel.hu

Utoljára frissítve: 2015. december 01. kedd, 13:05