INGYENES LESZ A LAKOSSÁGI KÉMÉNYSEPRÉS Kiemelt

Kategória: Közélet 2015. december 01. kedd, 16:04

1448981610 nemethsztom6801Folytatjuk a rezsicsökkentést - fogalmazott Németh Szilárd.

A fideszes országgyűlési képviselő keddi sajtótájékoztatóján elmondta, az Országgyűlés elfogadta a kéményseprő-ipari szolgáltatásról szóló törvényt. A törvény legfontosabb célja az emberi élet védelme, az élet- és vagyonbiztonság hosszú távú és zavartalan fenntartása – jelentette ki Németh Szilárd. Hozzátette: emellett fontos céljuk a rezsicsökkentés folytatása, azaz a lakossági kéményseprés ingyenessé tétele. 

"A TÖRVÉNY LEGFONTOSABB CÉLJA AZ EMBERI ÉLET VÉDELME."

Felhívta a figyelmet arra, hogy a jogszabály-módosítás értelmében a katasztrófavédelem is belép a piacra.

Az önkormányzatok, mindaddig, amíg a közszolgáltatási szerződésük érvényben van, választhatnak, hogy szerződést kötnek a szervezettel, vagy dönthetnek úgy, hogy saját maguk végzik el a feladatot – jegyezte meg. Rámutatott, a piac tehát többszereplős lesz: a katasztrófavédelem mint állami szerv, valmamint az önkormányzati cégek és a magáncégek is részt vesznek benne. 

Innovációra és minőségi javulásra is számítunk – emelte ki a fideszes politikus, egyúttal reményét fejezte ki, hogy erősödik a fogyasztói tudatosság. Szeretnénk megerősíteni, kiterjeszteni a közönségszolgálatokat, mindenhol bevezetni a telefonos és internetes szolgáltatást is – sorolta.

A szabályozás rögzíti, hogy magánszemély tulajdonában lévő ingatlan esetében a szolgáltató az előzetes írásbeli értesítése szerinti első és második időpontban térítésmentesen végzi feladatait, a harmadik időpontban viszont már fizetni kell a szolgáltatásért.

Leszögezte, mind a fogyasztóknak, mind a kéményseprőknek, mind azoknak, akik a rendszert felügyelik, együttműködési kötelezettsége van. Ezentúl is lesz munkája minden kéményseprőnek és az adminisztratív dolgozóknak is – zárta szavait.

(fidesz.hu)

Utoljára frissítve: 2015. december 01. kedd, 16:15