Óvodások versengtek a Mikulás Kupán Kiemelt

Kategória: Közélet 2015. december 03. csütörtök, 08:26

mikulaskupa26. alkalommal rendezték meg a csepeli óvodásoknak a Mikulás Kupa ügyességi vetélkedőt a Nagy Imre ÁMK tornacsarnokában december 2-án. A népes létszámú gyereksereghez meglepetésül a Mikulás is ellátogatott, mindenki ajándékcsomagot kapott a részvételért.

GALÉRIA

Hatalmas tapssal üdvözölték egymást Csepel összes óvodájából felsorakozó csapatok és az őket segítő óvodapedagógusok. Az esemény lebonyolításáért felelős főszervező Jenei János, a testnevelés munkaközösség vezetője munkáját kerületi testnevelő tanárok és a Jedlik Ányos Gimnázium tanulói segítették. A szurkolók táborát szülők és testvérek növelték, ki hajrázva, ki fütyölve drukkolt családtagjainak.

Az önkormányzat támogatta játékos versenyt Hierholczné Faragó Tünde, a Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda intézményvezetője nyitotta meg. A gyerekeket a Mikulás Kupának helyszínt biztosító tornacsarnok házigazdája, Tóth Endre intézményvezető buzdította sportszerű versengésre.

A hatfős csapatok először virgácsos váltójátékban mérkőztek, amelyet a mikulássapka váltó és a szaloncukor váltó versenyszám követett. A fenyőfadíszítésnél az ovisok a szlalomfutás után igyekeztek felakasztgatni a díszeket. A télapózsákokat szaloncukrokkal töltötték meg az utolsó versenyszámban.

A sorjátékoknál nem kifejezetten a dobogós helyek megszerzése volt a cél, sokkal inkább a közös szórakozás, a jó hangulat és a megérdemelt jutalmak játszottak szerepet.

Kupával tért haza az első helyen végzett Csodakút óvoda csapata, második lett a Kádár Kata és harmadik a Hétszínvirág óvoda csapata

A sportszerű versengésért mindenki mikulás csomagot kapott ajándékba, több mint 280 darabot osztottak szét a szervezők a verseny lebonyolításban résztvevőknek is.

AZS

Fotó: Benkő-Molnár Fanni

mikulaskupa2mikulaskupa4

Utoljára frissítve: 2015. december 03. csütörtök, 09:14