Fogyatékosság-barát Munkahely elismerés Kiemelt

Kategória: Közélet 2015. december 04. péntek, 14:03

gala3Fogyatékosság-barát Munkahely elismerésben részesült a Csepeli Polgármesteri Hivatal. A díjat Borbély Lénárd, Csepel polgármestere vette át a Nemzeti Színházban megrendezett gálaesten.

A Fogyatékosság-barát Munkahely elismerést az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Salva Vita Alapítvány hívta életre 2010-ben azzal a céllal, hogy az álláskereső fogyatékkal élő emberek és a foglalkoztatásukra nyitott munkáltatók egymásra találását támogassa. A díjat azok a pályázók nyerhetik el, amelyek vállalják, hogy folyamatosan fejlesztik a fogyatékos emberek foglalkoztatási lehetőségeit, és hogy két éven belül olyan fejlesztéseket valósítanak meg, amelyek javítják a fogyatékos személyek toborzási folyamatát, foglalkoztatását, megtartását, vagy hozzájárulnak a szervezet dolgozóinak fogyatékos munkatársakkal, ügyfelekkel kapcsolatos érzékenyítéséhez, informálásához. A nyertes pályázó az elismerés megszerzését követően két évig jogosulttá válik a Fogyatékosság-barát Munkahely logó használatára, amely azt közvetíti a társadalom felé, hogy a szervezet nyitott a fogyatékkal élő munkavállalók foglalkoztatására.

December 3-án, a Fogyatékos Emberek Világnapján a Nemzeti Színház egész napos rendezvénynek adott otthont. A Nem Adom Fel Alapítvány kezdeményezésére középiskolások és színészek érzékenyítő tréningeken vettek részt, a napot pedig egy nagyszabású gálaműsor zárta. Fellépett a sérült emberekből álló Nemadomfel Együttes és az integrált Never Give Up gospel kórus. Megható és felemelő volt a fogyatékossággal élő tehetséges művészek előadása, valamint a kerekesszékesek tánca. A gálaműsort a Csík Zenekar koncertje zárta, akik a Nemadomfel Együttessel egy közös zeneszámot is előadtak.

A Fogyatékosság-barát Munkahely díjakat Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára, Lippai-Nagy Írisz, az Amerikai Kereskedelmi Kamara ügyvezető igazgatója, Szabó Kálmán, a Szövetség a Kíválóságért Közhasznú Egyesület ügyvezető igazgatója és Vég Katalin, a Salva Vita Alapítvány ügyvezető igazgatója adta át. Költségvetési intézmény kategóriában Csepel Polgármesteri Hivatalát is díjazták, az elismerést Borbély Lénárd, Csepel polgármestere vette át.

Csepel polgármesteri hivatala négy fő megváltozott munkaképességű személyt foglalkoztat. Nagy hangsúlyt fektet a megváltozott munkaképességű emberek munkavállalására, és minden eszközzel (ingyenes utazás megszervezése, irodahelyiség biztosítása, akadálymentesítés) támogatja részvételüket a szabadidős és kulturális eseményeken. Az önkormányzat több alkalommal adományozott rehabilitációs eszközöket (kádlift, járókeret, rollátor), rászorulóknak, illetve a Csepeli Mozgássérültek Önálló Egyesületének is. A pályázat keretében minden szakmai egység vezetője, illetve az ügyfélfogadással foglalkozó munkavállalók számára érzékenyítő tréninget szervezett.

A díjat idén 29 szervezet vehette át, nagyvállalat, középvállalat, kisvállalat és költségvetési intézmény kategóriában. Díjat kapott többek között a Magyar Cserkészszövetség, a MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt., a Rossmann Magyarország Kft., a Magyar Telekom, a Tesco Globál Áruházak Zrt., a Kőbányai Polgármesteri Hivatal, Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal, valamint Pestszentlőrinc-Pestimre Önkormányzata is. 
LG

fotó: Benkő-Molnár Fanni

gala2

Utoljára frissítve: 2015. december 04. péntek, 14:09