Mesebeli rajzok az Erdei Éva Galériában

Kategória: Közélet 2015. december 07. hétfő, 13:30

gal2Mesék szárnyain című kiállítással mutatkoztak be Szerémi Lotti, a Nagy Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusának tanítványai az Erdei Éva Galériában december 6-án. A gyerekekhez aznap a Mikulás is ellátogatott.

A tárlatot Kerepesi Ágnes, a Nagy Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője nyitotta meg. Beszédében a mesebeli képekről a következőt mondta: „A kiállítás a csodát közvetíti, a varázslatot, hiszen a mesében a hihetetlen kitalált történet, tele van csodálattal, varázslattal. A képek mind-mind azt mutatják, hogy a gyerekek hogyan látják, és hogyan élik át a mindennapi csodát, a mindennapi varázslatot. A gyönyörű képek, a színek, a formák, az anyagok, a technikák a gyerekek szemén és világán keresztül vezet el bennünket a mesék és a varázslatok világába.”

A tanulók felkészítő tanára, Szerémi Lotti is szólt a megjelent vendégekhez. Ahogy beszédében fogalmazott: felnőttkorunkban is tudjuk ezt a gyermeki tisztaságot, varázslatot megmutatni magunkból és ez éljen bennünk örökké.

A családias hangulatú megnyitón karácsonyi dalok zengtek gyermekhangon, majd közösen a felnőttek is bekapcsolódtak az éneklésbe.

A rendezvényen hangszeres játékkal és verssel közreműködött Fehérvári Adrienn,Visy Alexandra, Kállai Ibolya, Szűcs Nóra és Szűcs Lotti.

A kiállítás 2016. január közepéig tekinthető meg.

AZS

galgal3gal4

Utoljára frissítve: 2015. december 07. hétfő, 13:40