Az illegális bevándorlás és a terrorizmus kéz a kézben jár 2015. december 9.

Kategória: Közélet 2015. december 09. szerda, 20:07

nsz1209A legfontosabb, hogy megvédjük a magyar és a schengeni határokat, valamint visszautasítsuk a kötelező betelepítési kvótát és a teljesen alaptalan visszatoloncolási kezdeményezéseket – szögezte le Németh Szilárd szerdai sajtótájékoztatóján.

A szerdai napon ülésezett az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága. Az ülést követően Németh Szilárd, a bizottság fideszes alelnöke tájékoztatta az újságírókat.

Az ülésen szóba került az illegális migráció kérdése is. A képviselő elmondta, a bizottság tagjai adatokkal alátámasztott szakmai tájékoztatást kaptak. Egyértelműen kiderült, hogy a népvándorlás méretű illegális bevándorlás és a terrorizmus kéz a kézben járnak, szoros összefüggés mutatható ki közöttük – jelentette ki. Németh Szilárd felhívta a figyelmet arra, az idén több mint 1 millió illegális bevándorló rohanta le Európát; a szakszolgálatok adatai szerint körülbelül 90 százalékuk minden ellenőrzés nélkül, a felelős szervekkel nem együttműködve jutott be az unióba, ezért nem tudjuk, hogy kik ők, miért jöttek, és mit akarnak. Azt sem tudjuk, hogy hányan lehetnek közülük álcázott terroristák – jegyezte meg.

A fideszes politikus elmondta, az ülésen kitértek a francia-német bevándorlási modellre is, mely a szakszolgálatok vezetőinek véleménye szerint egyértelműen megbukott. Ezt maguk a franciák és a németek is elismerik, hiszen a terrorcselekmények elkövetői között második és harmadik generációs bevándorlók is vannak – tette hozzá.

Az első perctől kezdve egyértelmű a Fidesz álláspontja: Magyarországra bevándorlókat sem beengedni, sem betelepíteni, sem visszatoloncolni nem lehet – szögezte le. A legfontosabb, hogy megvédjük a magyar és a schengeni határokat, valamint visszautasítsuk a kötelező betelepítési kvótát és a teljesen alaptalan visszatoloncolási kezdeményezéseket – szögezte le Németh Szilárd. Elmondta, továbbra is várják az aláírásokat a „Védjük meg az országot” kvótaellenes petícióhoz.

Németh Szilárd kitért arra is, hogy a bizottság ülésen szóba került a Terrorelhárítási Központ (TEK) két közelmúltbeli akciója is, ahol súlyos bűncselekményeket akadályoztak, illetve előztek meg.

Felhívta a figyelmet arra, a két héttel ezelőtti és a mai ülésen is a bizottság minden tagja elmondta, hogy köszönettel tartoznak a TEK-nek.

A politikus véleménye szerint az elmúlt két hétben a TEK ellen egy felelőtlen és veszélyes politikai támadás történt.

Németh Szilárd elképesztőnek nevezte azt is, hogy a DK-s Vadai Ágnes feljelentést tett az ügyben. A képviselő kiemelte, az emberek biztonságát is veszélyezteti az, amit ezek a baloldali politikusok politikai haszonszerzésből tesznek. Ezeknek a politikusoknak bocsánatot kell kérni a magyar emberektől, és azoktól is, akik a biztonságot garantálják, a terrorelhárítóktól – húzta alá Németh Szilárd.

Forrás: Fidesz.hu

Utoljára frissítve: 2015. december 09. szerda, 20:39