Rászoruló családokhoz kerülnek a tűzifából épített nemzetközi hírű karácsonyfa hasábjai Kiemelt

Kategória: Közélet 2016. január 07. csütörtök, 09:23

mosz2Budapest – Ahogy a legtöbb családnál ezekben a napokban bontják a karácsonyfát, megkezdődött az elmúlt hetek egyik legnagyobb feltűnést keltő fájának a bontása és az elszállítása is. Az építőanyagnak használt fahasábok a bontás után, az Ökumenikus Segélyszervezet közreműködésével, huszonöt fővárosi, illetve a város környékén élő szegény családhoz kerülnek. A mennyiség az egész téli tüzelőszükségletüket fedezi.

Az Ökumenikus Segélyszervezet évente több mint 150 hazai családnak juttat tüzelőt. Akadnak közöttük, akik jövedelemmel rendelkeznek, de nem telik a pénzből a napi, alapvető szükségletekre. A segélyszervezet rendszeresen támogat tüzelőanyaggal kárpátaljai családokat és egyedül élő rászorulókat is.

A HelloWood csapata a Design Terminállal, a Budapest Főváros Önkormányzatával, a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft.-vel, a Budapesti Közlekedési Központ Zrt.-vel, a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt.-vel, a Vodafone Magyarországgal és az Ökumenikus Segélyszervezettel összefogva, 2015 adventjén különleges karácsonyfát épített a budapesti Erzsébet téren. A 30 négyzetméter alapterületű, 16 méter magas installáció összesen 40 tonna tűzifából épült meg.

A tervezők célja az volt, hogy olyan karácsonyfát állítsanak a budapesti közösségnek, amely nem csupán látványos, de az egymásra figyelést, a cselekvő szolidaritást is szimbolizálja. A nemzetközi hírű, monumentális installáció amellett, hogy a belsejébe egy kilátó is került, adománypontként is működött, ahol csatlakozni lehetett az Ökumenikus Segélyszervezet adventi adománygyűjtéséhez. A rendezvényen részt vett és a hasábok teherautóra pakolásába bekapcsolódott Szalay-Bobrovniczky Alexandra, humán területért felelős főpolgármester-helyettes, Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója, Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminál főigazgatója, Pozsár Péter, a HelloWood képviselője, valamint többen azok közül, akik támogatták az akciót.

Évente húszezer segélykérés érkezik az Ökumenikus Segélyszervezethez. Amíg azonban a tüzelő és a ruházati támogatás inkább szezonális kérésnek minősül, addig a tartós élelmiszer iránt egész évben folyamatos az érdeklődés. Az Ökumenikus Segélyszervezet Országos Segélyközpontja évente több ezer esetben nyújt élelmiszersegélyt, mely a családok létszámától függően eltérő mennyiségű. A fentiek mellett többek között gyógyszerre, akadálymentesítésre, élhető lakáskörülmények kialakítására, rezsihátralékhoz, illetve ruhapótláshoz kérnek segítséget az Ökumenikus Segélyszervezethez fordulók.

MÖSZ

moszmosz4

Utoljára frissítve: 2016. január 07. csütörtök, 09:31